HJEM

JERNBANER
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Udenlandske tog
Lokschuppen
Tog i Tyskland
74 | 81 | 87
EMD/GM Maskiner
Rayton's US Trains

DSB CLASSIC
DanLink
Driftsmateriel
Jernbanemuseet
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
S-tog & Bybane
Jernbanefærger
Stationer

EN SLAGS NYHEDER
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016 |
2015 | 2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Finn Rasmussen, Bevaringsforeningen Gedser Remise
Finn Rasmussen, Formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise

Tilbage til forsiden
Skrevet og fotograferet af: Thomas Hauerslev Dato: 13.09.2020
Formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise Finn Rasmussen (72) fortæller om opgaverne, gæsterne og remisen.

Hvordan du blev involveret i dette arbejde?

Jeg har ikke haft med tog at gøre tidligere, bortset fra modeltog. Jeg er uddannet tømrer og snedker og har været selvstændig tømre- og snedkermester i 45 år. Så blev jeg pensionist og kom til Gedser Remise, da de havde fået det Gule Palæ herned. De kunne ikke få penge til at sætte det istand, og så spurgte de mig om jeg ikke kunne kikke lidt på det? Det endte med at jeg brugte 1500 timer på at sætte hele palæet istand. Jeg har snart været formand igennem fem år her i Gedser Remise. Jeg afløste Hans Østergaard, som desværre gik hen og døde.

Der er jo sket rigtigt meget i de fem år jeg har været her. Vi har fået ryddet op over det hele, og vi har fået en masse nye tog herned, og vi får flere nye tog endnu. Vi glæder os til, at der kommer til at holde fem damplokomotiver lige efter hinanden.

E 987, D 857, H 783 og Hs 368, hvad bliver den femte?

Den hedder "7eren" [ØSJS Nr. 7], og den holder oppe i Nordsjælland. Senere kommer der en Carlsberg vogn, der er helt istandsat, og som bliver spændt på ØSJS Nr. 7. Der sker meget nyt - det gør der.

Vi har fået renoveret meget af det. Vi har ofret nyt tag, og vi har fået to nye [remise]porte. Vi har selv sparet sammen til yderligere seks porte, som kommer i her inden 1. oktober. Vi gået fra et besøgstal på 1700 gæster på et helt år til lige knapt 10.000. Sidste år var det 9400. Under Corona krisen var vi 2000 gæster bagefter, men det har vi allerede indhentet, så nu er vi 500 foran. Vi har ca 200 mennesker om dagen.

Der er meget vedligeholdelse de her bygninger, men i og med, at vi har så mange gæster, kommer der noget indtjening, så vi har råd til at lave det. Vi er også gået fra 37 medlemmer til 150. Det går rigtigt godt, men det er lidt hårdt. Der er rigtigt meget at lave.

Hvad siger gæsterne til oplevelsen i Gedser Remise? Har du hørt noget?

Det har jeg da. Folk er utrolig glade for at komme herned, og de siger alle sammen "Nej, I har fået ryddet op over det hele!". Når der kommer større grupper på 30-40 og 50, så er det mig, der holder et foredrag for dem, hvor jeg fortæller om remisen, hvad der sker, og hvad der snart kommer herned. Så siger de med det samme, "Jamen, så kommer vi igen". Vi havde en gruppe på syv forleden, hvor de kun købte seks billetter. Jeg spurgte den syvende om han ikke skulle med ind? "Nej tak" svarede han, for han havde været her tidligere og syntes det var noget rod, med alt det er flød overalt. Det ville han ikke betale for igen. Jeg inviterede ham ind gratis, og bad ham kikke på det igen. Han kom ud lidt senere og gav mig 100 kroner, og var meget glad for oplevelsen.

Har I fået nogle reaktioner på de nyeste lokomotiver [E 987 og MY 1104], der er kommet til Gedser?

Ja, dét roser gæsterne meget, og vi har jo også fået den postvogn derude. Den er rigtig flot indvendig og står som da den var i drift ved DSB. Vi har også købt D 857, og så kom der en ældre mand på 85 år herned. Han var gammel lokomotivfører, og så siger han "Nej, det lokokomotiv, det må I ikke røre, for det har jeg kørt." Han har gået og sat det i stand med manometre og det hele. Han har også kørt den store E maskine. Den største maskine, der har kørt i Danmark, hvor hjulene er højere end dig.

Hvad er det der facinerer dig ved at have med lokomotiver at gøre?

Det er jo sjovt at få så store maskiner, der har kørt i Danmark herned. Eller skinnebussen som jeg selv har kørt med som dreng. Og MYeren har jeg haft mine børn med ud og køre. Og så er det jo sjovt at se en fremgang med det der sker, både med vores bane derude [skinnecykling], og at vi får en masse tog herned.

 

Læs mere her:

Gedser Remise:
"En fantastisk oplevelse"
Leif Flensted
Peter W Rasmussen, Genopbygning af DSB H 783

Gallerier:
Gedser Remise, 1. august 2020
Gedser Remise, 5. august 2020

PDF: Om Bevaringsforeningen Gedser Remise

Hauerslev's Nyheder om Dit og Dat

Interview og Artikler

 
  
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 03 januar 2021 09:16:32