HJEM

JERNBANER
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Udenlandske tog
Lokschuppen
Tog i Tyskland
74 | 81 | 87
EMD/GM Maskiner
Rayton's US Trains

DSB CLASSIC
DanLink
Driftsmateriel
Jernbanemuseet
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
S-tog & Bybane
Jernbanefærger
Stationer

EN SLAGS NYHEDER
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016 |
2015 | 2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Mission: Impossible – Fallout
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria HauerslevDato: 16.12.2018
Udlånt af Paramount Pictures

Ethan Hunt (Tom Cruise) er på banen endnu en gang og denne gang skal han nå at få fingrene i tre plutoniums kerner, før de falder i de forkerte hænder. I dette tilfælde tilhører de forkerte hænder til John Lark, en terrorist og tilhænger af Syndikatet fra de tidligere film. Ved en fejl mister Hunt plutoniums kernerne og jagten på John Lark sættes i gang. Pga. fejlen Hunt begik bliver han nu sat under observation af en CIA agent, August Walker (Henry Cavill), der skal sørge for at Hunt får plutoniums kernerne tilbage eller træde til, hvis Hunt ikke kan fuldføre missionen.
Hunt og hans team får opsnuset Lark i Paris, hvor The White Widow (Vanessa Kirby) vil sælge dem videre til Lark. De møder flere bump på vejen der kan forhindre dem i at nå deres mål og Hunt må satse på at han selv kan lokke plutoniums kernerne ud af The White Widows hænder og den eneste måde han kan få fingrene i plutoniummet er at hjælpe med at befrie Syndikatets selveste, Solomon Lane (Sean Harris).

Tom Cruise har suited op og er klar til at slås med Syndikatet endnu engang. Mission Impossible giver stadig et sug i maven af vantro af hver gang Tom Cruise udsætter sig selv for, om det er kampscener, stunts, jagtscener, og de knuder man ser historiens røde tråd får hver gang der bare sker det mindste, det er i sandhed en Umulig mission. Men igen, det er som om intet er umuligt for Tom Cruise. Han tager tydeligvis Fallout i stiv arm som sædvanligt og det er ufattelig underholdende.

Han gør et fantastisk stykke arbejde og han har som skuespiller og producer af Fallout samlet sig et crew der får det hele til at se legende let ud, selvom man alligevel føler at ens forstand sprang i luften af hvad Tom Cruise udsætter sig selv for i filmen.

Ikke kun har vi samlet Simon Pegg, Ving Rhames og Alec Baldwin til teamet, men vi får også besøg af gamle ansigter, som bl.a. Rebecca Ferguson (fra Rouge Nation) og Michelle Monaghan (Hunts kærligheds interesse fra Mission Impossible III og Ghost Protocol) og Fallout er instrueret af Christopher McQuarrie der også instruerede Rouge Nation.

Mission Impossible er filmet i IMAX og det kan man tydeligt se. Filmen står knivskarp igennem hele filmen, der er ikke et sekund hvor man føler man ikke kan se hvad der foregår, eller bliver usikker på hvad der er fokus på. Derudover føles filmen meget genkendelig. Vi har musikken, denne gang komponeret og sammensat af Lorne Balfe, men stadig vedligeholder den stemning vi har haft siden den første Mission Impossible fra 1996, vi har Tom Cruise der ikke lader sig skræmme af nye stunts, som at hoppe ud fra flyvemaskiner og luft tricks i en helikopter efter skurken, vi har gamle gizmos som maskerne, vi har det samme hold som vi har fået etableret for længe siden, og heldet der følger Hunt ligemeget hvor han går.

Bonus materiale

Disc 1 Special features
- Commentary by Director Christopher McQuarrie and Tom Cruise
- Additional Commentaries

Disc 2
- The Making of Mission: Impossible Fallout - Get an inside look of the impossible stunts and breathtaking locations
- Deleted Scenes Montage with Director commentary
- Foot Chase Musical Breakdown
- Storyboards
- Theatrical Trailer

Der er masser af bonusmateriale man kan se på disk 2. Det mest imponerende er nok The Making of Mission: Impossible Fallout, fordi det viser meget detaljeret de mest vilde scener og stunts som Tom Cruise har udsat sig selv for. Det er på et vis plan rart at vide at man ikke er den eneste der sidder med sug i maven hver gang Tom Cruise springer fra tag til tag i gennem London eller falder flere meter fra en helikopter i bevægelser igennem bjergene. Dog daler kvaliteten en lille smule, da vi så får et lille glimt af en sammensætning af musikken til en enkelt scene. Der mangler lidt en forklaring på hvorfor netop denne Foot Chase Musical Breakdown scene netop er med i bonusmateriale. Derudover er der også en montage af slettede scener, som er ret smart gennemtænkt og lever op til ordet “montage”, med musik i baggrunden og ingen udtoning eller klip til næste slettet scene. Til gengæld, selvom det er en montage, så får vi desværre ingen dialog i til disse slettede scener.
 
Læs mere her:

Mission Impossible 1-3

Mission Impossible 4

Mission Impossible: Rogue Nation

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Konklusion

 

Tom Cruise er en enestående ekstremsport junkie, som gang på gang, i forbindelse med Mission Impossible, finder på noget nyt og mere ekstremt end han gjorde i sin forrige Mission Impossible film. Det er en god action film, af samme instruktør og forfatter som forrige Mission Impossible film, Rouge Nation, til gengæld virker det ikke som humoren blev lagt lidt til side da Fallout ikke har samme mængde selvironi og humor som Fallout. Det er selvfølgelig lidt trist, men det gør ikke filmen dårlig og holder stadig Fallout fast i action genren.

4 ud af 6
 
 
  
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 03 januar 2021 08:47:37