HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Wolverine
hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 01.12.2013
Udlånt af Twentieth Century Fox Home Entertainment

Inspireret af den første selvstændige fortælling om Marvel-tegneseriefiguren Wolverine af Frank Miller og Chris Claremont fra 1982 kommer action-og adventurefilmen The Wolverine i 2d og 3d. Hugh Jackman ses i rollen som Logan/Wolverine, som han spiller for sjette gang, og filmen er instrueret af James Mangold (Walk the Line).

Mutanten Wolverine, der er kendetegnet ved sine adamantium-kløer, sine dyriske sanser, sin overnaturlige styrke, sin evne til at heale sig selv og en nedsat aldringsproces, er superhelteslænget X-Mens mest ikoniske og komplekse karakter – evigt dragende grundet en broget fortid og ustabil natur, han forsøger at holde i skak.

Logan/Wolverine (Hugh Jackman) har gemt sig væk et sted i Canada, isoleret og fortvivlet over, at han er skabt som et våben og er til skade for sine omgivelser. Trods sit forsøg på at lægge Wolverine-identiteten bag sig, lokkes han til nutidens Japan – et Japan, den over hundrede år gamle mutant ikke har set siden Anden Verdenskrig – af udsendingen Yukio (Rila Fukushima). Hendes chef, en af japans mest magfulde forretningsmænd, Lord Yashida (Haruhiko Yamanouchi), vil gerne vil takke Logan for at have reddet hans liv for mange år siden. Men det viser sig snart, at den døende Yashida også har andre bevægegrunde til invitation: Han vil betale sin gæld tilbage og tilbyder Logan at blive dødelig igen. Derved kan Logan befries fra den udødelige skæbne, han tænker på som en forbandelse.

Kort efter dør Yashida, men sorgprocessen bliver kort, for ved hans begravelse forsøges Mariko (Tao Okamoto), Yashidas barnebarn og arvingen til hans imperium, myrdet. Før Logan ved af det, er han og Mariko på flugt fra et utal af mennesker med hver deres dagsorden: den japanske mafia, Yakuza, ninjaer ledet af Marikos beskytter Harada (Will Yun Lee), Marikos far Shingen (Hiroyuki Sanada) og Yashidas grønøjede og slangekrøllede læge, Viper (Svetlana Khodchenkova), der har formået at svække Logans kræfter.

For første gang nogen sinde er Wolverine sårbar og presset til sine yderste fysiske og mentale grænser, og han må ikke blot slås mod dødbringende samuraisværd for at redde Mariko fra den visse død, men også mod sig selv – vælger han en skæbne som en evig soldat, eller beslutter han sig for at blive dødelig – et menneske?
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


The Wolverine
 

Min Vurdering

 


2 DP70 maskiner ud af 6.


Filmen fanger ikke tilskueren trods de flotte sets, men historien bliver hurtig meget tynd og der er forvirring igennem historien og man kan ikke forstå adskillige karakteres motivation eller hvilken side de er på. Kampscenerne er flot fotograferet, men japansk kampsport gør det dynamisk for filmen og det skal den have ros for.
 
 

Anmeldelse

 
Udlånt af Twentieth Century Fox Home Entertainment

Traileren vs. det endelig resultat forvirrede mig som seer. Det sker en gang imellem at traileren siger noget andet og så ser man filmen og den er noget helt andet. Det virkede nemlig som der var fuldt ud styr på, hvem var hvem i traileren, men i filmen sidder jeg stadig med en fornemmelse af ikke at vide hvad der lige skete i løbet af de sidste 2 timer.

Det er svært for en at følge med hvis man ikke har helt styr på Logan’s (Hugh Jackman, X-Men) historie, der går lang tid før karaktererne bliver introduceret så vi kan forstå hvem de er.
 
 
Udlånt af Twentieth Century Fox Home Entertainment

Der er rigtig meget japansk kultur indblandet, hvilket mere eller mindre bedømmer historiens gang og mange action scener. I denne japanske kultur dukker dr. Green (Svetlana Khodchkova, "Tinker Tailor Soldie Spy") – en blond europæisk kvinde – op i dette japanske miljø, enten tænker man, ”hmm, fremskridt… neeeej, hun er nok god nok… men hvorfor kan ham den gamle ikke bruge en national læge?” og så finder man ud af at hun er ond, men hendes motivation og hendes rolle i filmen bliver på intet tidspunkt forklaret eller vist. Okay så den gamle Yashida (Haruhiko Yamanouchi) Logan redde for 70 års siden, vil hjælpe ham med at komme af med sin udødelighed, han virker da som en pretty good guy, men da han så dør lige bagefter føler man at der er noget man er gået glip af og det gør man mange steder i historien hvilket er utrolig ærgerligt!

Det eneste der er godt ved den forvirring der er igennem hele filmen er at man får et indblik i Logan’s sind, hvordan han ser hele situationen.
 
 
Udlånt af Twentieth Century Fox Home Entertainment

THE WOLVERINE Unleashed Extended Edition - Blu-ray (2-disc) leveres med 2 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:

• THE WOLVERINE – Theatrical Version with Special Features:
• Alternate Ending
• X-Men: Days of Future Past Set Tour
• The Path of the Ronin – an immersive feature following the journey of a hero without a past
• Theatrical Trailers
• THE WOLVERINE – Blu-ray Unleashed Extended Cut with Director audio commentary

Bonusmaterialet forklarer filmens historie meget bedre end selve filmen. Det er lækkert at se på og varer ca. 1 time, som kommer godt omkring bag om filmen. Der er et lækkert sneak peak på den næste X-Men-film som ser ud til at være i gode hænder.
 
 
Dansk titel: The Wolverine
Original titel: The Wolverine

Biografpremiere:
 25.07.2013
Bluray premiere:
28.11.2013
Spilletid: 125 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  7.1 DTS HD Master Audio + 2.0 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
 
Hovedroller: Hugh Jackman, Hiroyuki Sada, Famke Janssen, Will Yun Lee, Rila Fukushima, Tao Okamoto, Svetlana Khodchenkova, Haruhiko Yamanouchi
Instruktør:
James Mangold
Manuskript: Mark Bomback & Scott Frank
Producere: Lauren Shuler Donner, Hugh Jackman & Hutch Parker
Fotograf: Ross Emery
Musik: Marco Beltrami
 

 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:09