HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Secret Life Of Walter Mitty
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Thomas Hauerslev Dato: 07.01.2014
Udlånt af 20th Century Fox

Walter Mitty lever et stille og pligtopfyldende liv. Han tager sig af sin mor og søster og arbejder som fotoredaktør på det legendariske LIFE Magazine, hvor han gemt væk i arkivet og mørkekammerets ensomhed fremkalder det ene legendariske foto efter det andet med omhu og kærlighed. Af og til drømmer han sig væk fra sit stille liv til grandiose heltegerninger og storslåede kærlighedserklæringer, der først og fremmest er rettet mod hans kollega Cheryl (Kristen Wiig). Walters dagdrømmerier er til stor morskab for især hans nye chef, Ted Hendricks (Adam Scott), der er ansat for at håndtere lukningen af magasinet, og hvis respekt for mennesker er lige så fraværende som respekten for LIFEs historie.

Da den tragiske nyhed om, at LIFE først foretager nedskæringer og siden går eksklusivt online, rammer redaktionen, tvinges Walter imidlertid ud af arkivet såvel som sit regelrette liv og sine drømmerier. Han har mistet negativ 25, som skal være det sidste forsidecover i LIFEs historie, sendt til Walter fra den legendariske fotograf Sean O’Connell (Sean Penn). Jagten på negativ 25 og den flyvske Sean O’Connell sender Walter af sted på en episk rejse over Grønland og Island til Himalaya-bjergene, og her overgår virkelighed pludselig drøm, da Walter først finder modet til at hoppe ud af en helikopter og siden må slås med hajer og flygte fra en vulkan i udbrud. Det viser sig, at de drømme, han har haft, ikke kun afspejler hans håb, men også en indre styrke, og pludselig synes alle hans drømme inden for rækkevidde.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


Walter Mitty
Walter wiki 

Min Vurdering

 


Fem DP70 maskiner ud af seks
.

 
 

Anmeldelse

 
Dette billede gav mig lyst til at se filmen. LIFE Magazine som baggrund - det ser spændende ud, for det var vist oprindeligt John Glen i rumdragten, men nu er det Ben Stiller som dagdrømmeren Walter Mitty. Udlånt af 20th Century Fox

Jeg kunne li' filmen. Den var medrivende, romantisk, underholdende og spændende hele vejen igennem.Vi måtte vide var der var på negativ 25, lige så meget som Walter Mitty selv ønskede af finde dette billede. Negativ nummer 25 er filmens MacGuffin og det, der motiverer Walter til at gøre som han gør, og dermed sikre fremdriften i historien.

Historien tager os til Grønland, Island og Afghanistan i hans søgen efter fotografen Sean O’Connell (Sean Penn), har sendt ham en rulle negativer, hvor nummer 25 mangler. Walter er Negativ Asset Manager hos LIFE Magazine, og det er hans job at sikre, at LIFE har styr på alle nagtiverne. LIFE magazine er ved at lukke som papirmagazin, og redaktionen har besluttet at bruge negativ nummer 25 for forsidebillede til den allersidste udgave.
 
 
Kristin Wiig som Cheryl. Udlånt af 20th Century Fox

Walter Mitty er samtidigt lidt småforelsket i kollegaen Cheryl og prøver at komme i kontakt med hende via en datinghjemmeside, i stedet for at snakke med hende på arbejdet. Han er en genert mand, der dagdrømmer, og der går hele 28 minutter af filmens spilletid, før de kommer ud på den første date.

"The Secret Life of Walter Mitty"
er optaget i det klassiske CinemaScope/Panavision format på 2,39:1, og ser blændende ud på det lille lærred hjemme i stuen. Fotografen Stuart Dryburgh har uden tvivl nydt at stille sit kamera på stativ for at fange de flotte scenerier i New York og i naturen på Island, der også dublerer for Grønland og Afghanistan. Ingen irriterende håndholdte scener - ihvertfald ikke nogen, hvor billedet ryster og hopper mere end nødvendigt.

Meget fin lydside i DTS HD Master Audio og et smukt soundtrack skrevet af Theodore Shapiro.
 
 
Ben Stiller som Walter Mitty og Sean Penn som fotografen Sean O'Connel. Udlånt af 20th Century Fox

Det er herligt at se Shirley MacLaine (= søster til Warren Beatty) spille Walter's mor. Det er længe siden jeg har set hende i en film, og rart at vide, at hun stadig er aktiv. En af hendes første film var Michael Todd's "Jorden Rundt i 80 Dage" fra 1956.

Det skal ikke afsløres om han får Cheryl i slutningen, eller om han finder negativ 25, men det var en god positiv og solid film med gode skuespiller præstationer. "The Secret Life of Walter Mitty" kan varmt anbefales.
 
 
Ben Stiller har selv instrueret filmen, og her ses han ved siden af to dollyer med hvert sit kamera på gaden i New York, hvor filmen foregår. Udlånt af 20th Century Fox

BluRay leveres med 1 disk med undertekster på dansk, norsk, svensk og finsk. Der er ikke noget papirindlæg men der er følgende bonusmateriale:
 
BD ekstramateriale:
• Slettede, længere og alternative scener
• Bag kameraet
• Galleri: Inspirations fotos.
 
 
Dansk titel: The Secret Life Of Walter Mitty
Original titel:
The Secret Life Of Walter Mitty
Biografpremiere:
 25.12.2013
Bluray premiere:
 01.05.2014
Spilletid: 114 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  7.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
Hovedroller: Ben Stiller, Kristin Wiig, Shirley MacLaine, Adam Scott, Sean Penn
Instruktør:
Ben Stiller
Manuskript: Steven Conrad, baseret på novelle af James Thurber
Producere: John Goldwyn, Samuel Goldwyn Jr., Stuart Cornfeld, Ben Stiller
Fotograf: Stuart Dryburgh
Musik: Theodore Shapiro
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:09