HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Twin Peaks. The Entire Mystery
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 04.08.2014
Udlånt af Paramount Pictures

David Lynchs’ og Mark Frosts banebrydende kultserie på blu-ray samt 90 eksklusive minutter af
slettede/alternative scener fra Twin Peaks: Fire Walk With Me.

Welcome back to Twin Peaks. Den 29. juli udkommer den fantastiske og ny restaurerede udgave af den banebryende TV serie Twin Peaks på BD - i hele verdenen. For første gang nogensinde vil den berømte tv-serie, samt filmen udkomme i et samlet box set med restaureret billeder, ny-produceret materiale og eksklusivt arkivmateriale – personligt udvalgt af David Lynch.

Det er hele 25 år siden, det chokerende mord på Laura Palmer fandt sted og den legendariske serie fra David Lynch og manuskriptforfatteren / pr oducenten Mark Frost satte sit aftryk på tv-serieverden for altid. Nu udgiver CBS Home Entertainment og Paramount Home Media Distribution hele mysteriet i samlingsposten Twin Peaks – The Entire Mystery.

Boksen indeholder hele tv-serien med alle afsnit af den amerikanske og internationale version af pilot afsnittet: Twin Peaks: Fire Walk With Me - i en opgraderet udgave. Yderligere 90 minutters slettede og alternative scener fra filmen.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


Bluray.com

 
Dale Cooper på arbejde. Udlånt af Paramount Pictures

Oplev den restaureret udgave af Log Lady introduktioner til hvert afsnit. Oplev de mange restaureret scenerne i tv-serien. Oplev et nyt filmklip med Lynch og skuespillerne, som spillede familien Palmer i en fascinerende genforening med deres karaktere. Oplev masser af uudgivet materiale, som dykker ned i en fascinerende historie bag den berømte pop-kulturs-klassiker.

Den flotte boks indeholder foruden den nylig-opgraderede version af filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me, de efterhånden længe eftertragtede, savnede dele af originalfilmen; næsten 90 minutter af slettet materiale og alternative scener – for verdens Twin Peaks-fans, også kaldt Twin Peaks: The Holy Grail.

”Der skete mange ting under de sidste dage i Laura Palmers liv, som aldrig er blevet set før”, udtaler David Lynch. ”Nu er de her, sammen med den nye udgave af filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me og tv-serien Twin Peaks.”
 
 

Min Vurdering

 

6 DP70 maskiner ud af 6.
For fans af "Twin Peaks" er denne boks et must. Endelig er det hele samlet, og efter 25 år det er skønt gensyn. Det fås ikke bedre. Billede og lyd er super kvalitet, og meget bedre end da det blev sendt på TV. "Twin peaks: Hele Mysteriet" kan varmt anbefales.
 
 
Laura Palmers værste mareridt. Killer Bob. Udlånt af Paramount Pictures

Det er 25 år siden jeg så "Twin Peaks" i TV. Det var i 1990, og jeg havde aldrig set noget lignende. Jeg var stor fan af David Lynch og hans "Blue Velvet" film fra 1984 med Isabella Rosselini og Kyle MacLachlan og ikke mindst Dennis Hopper som den sindsyge Frank.

Da jeg så "Twin Peaks" på TV havde jeg ikke rigtigt fulgt med i andre TV serier. TV serie den gang var afsluttede kaptiler fra afsnit til afsnit. Columbo og McCloud f.eks. Man kunne nemt følge med i serien, selv om man ikke havde set det foregående afsnit. Sådan var ikke med "Twin Peaks". Det var neglebidende spændende af følge med i serien, og jeg kan huske hvordan hele familien sad bænket på ræd og række i sofaen en gang om ugen.

Historien foregår i en helt almindelig by i staten Washington i USA. Omdrejningspunket er byens savværk, skoven, hotellet og dineren. Det hele virker meget normalt, alle indbyggerne er pæne og ordentlige mennesker, men nedenunder lurer uhyggen, det overnaturlige, galskaben og det ondskabsfulde.

En dag finder man et lig af en ung kvinde pakket ind i plastic ved floden, og det store spørgsmål er så, "Hvem dræbte Laura Palmer"? FBI tilkaldes og efterforskningen går igang. Kyle Maclaghlin spiller FBI agent Dale Cooper, og det gør han helt fantastisk. Selv 25 år senere kan jeg ikke lade være med at tænke på Dale Cooper, når jeg ser ham andre roller - f.eks. "The Good Wife".
 
 
Laura Palmer Wrapped in plastic. Udlånt af Paramount Pictures

Dale Cooper løser naturligvis mysteriet og under hans efterforskning møder på sin vej igennem den lille byden ene mere eller mindre bizzare og surrealistiske figur i Twin Peaks. Serien er gennemsyret af sort humor, meget flot fotografering, et fantastisk soundtrack af Angelo Badalamenti, en perlerække af gode skuespillere og en titelsang sunget af Julie Cruise.

TV serien er fantastisk at gense. Korrekt formatteret i 4:3, og i utroligt flotte farver. Jeg tror ikke engang, at de enkelte afsnit så så skarpe ud i 1990, da den bliv vist på dansk TV. Det var jo lang tid før high definition fjernsyn. Farverne er dejligt mættede og hele serien er holdt i varme farver, der understreger det normale og genkendelige i Twin Peaks. Men nedenunder, som sagt.......

Et par uforglemmelige liner kan jeg stadig huske 25 år efter og det er "Wrapped in Plastic", om Laura palmer, da hun skylle op på et tørt flodleje, og Dale Cooper's begejstring for kaffe. "Damned Good Coffee" siger han med velbehag, når han har fået kaffe. "Twin Peaks" lever videre 25 år senere.
 
 
Mädchen Amick som Shelly Johnson og David Lynch som den højtråbende og døve FBI Regional Bureau Chief Gordon Cole. Udlånt af Paramount Pictures

Nu er hele serien og biograffilmen udkommet på Bluray i en box med det hele. Alle 30 afsnit, piloten, og "Fire Walk with Me" fra 1992 og en masse extramateriale. Da filmen havde premiere i 1992 så jeg den selvfølgelig, men var lidt skuffet over den. Den havde slet ikke det samme niveau af humor og bizzarre indslag som gjorde TV serien helt speciel. Ved gensynet næsten 25 år senere viser det sig så, at det er en rendyrket horror film om dagene op til Laura Palmer's død. Den er spændende og uhyggelig og kan varmt anbefales. jeg vidste ikke at David Lynch lavede en 4 timers version af "Fire Walk with Me", men han måtte klippe den ned til ca 2 timer. De fraklippede scenere har han sat sammen til en 90 minutter lang film med titlen "The Missing Pieces" som næsten gør det ud for en helt ny film. Meget spændende at se.

For fans af Twin Peaks er denne boks et must. Endelig er det hele samlet, og efter 25 år det er skønt gensyn, det fås ikke bedre. Billede og lyd er super kvalitet, og meget bedre end da det blev sendt på TV. "Twin peaks: Hele Mysteriet" kan varmt anbefales.
 
 
Dværgen der snakker bagvendt og Laura Palmer. Udlånt af Paramount Pictures

BluRay leveres i en boks med 10 disk, og der er bl.a. følgende bonusmateriale (uddrag):

• Two Versions of Series Pilot (Disc 1, HD)
• A Slice of Lynch: Uncut (Disc 3, HD, 56 minutes)
• The Glastonbury Archives (Disc 5, SD, 74:32 minutes)
• Postcards from the Cast (Disc 6, SD, 59 minutes)
• Cast and Crew Interviews (Disc 7, SD, 66 minutes)
• Fire Walk with Me: The Missing Pieces (Disc 9, HD, 91 minutes):
• Between Two Worlds (Disc 10, HD, 38 minutes)
• Moving Through Time: Fire Walk with Me Memories (Disc 10, HD, 30 minutes)
• Secrets From Another Place: Creating Twin Peaks (Disc 8, HD, 106 minutes)

Se en fuldstændig liste over ekstramaterialet på Bluray.com
 
 
Dansk titel: Twin Peaks
Original titel:
Twin Peaks
Biografpremiere:
 1990 / 1992
Bluray premiere:
31.07.2014
Spilletid: 1634 min / 27 timer 14 min
Filmformat:
Fire Walk with Me 1,85:1, TV serie 4:3
Lydformat:
  English: DTS-HD Master Audio 7.1 (48kHz, 24-bit)
Filmselskab:
Paramount Pictures
Hovedroller: Dana Ashbrook, James Marshall, Joan Chen, Kyle MacLauchian, Lara Flynn Boyle, Madchen Amick, Michael Ontkean, Piper Laurie, Ray Wise, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Warren Frost, Sheryl Lee, Eric DaRe, Miguel Ferrer mfl
Instruktører:
David Lynch, Lesli Linka Glatter, Tim Hunter, Caleb Deschanel, Duwayne Dunham, Todd Holland
Ide:
David Lynch & Mark Frost
Musik:
Angelo Badalamenti
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:09