HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Transformers - Dark of the Moon
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 06.12.2011
Optimus Prime. Udlånt af Paramount Pictures

"Transformers - Dark of the Moon"
, tager tråden op fra de to foregående Transformer film med masser af action og humor. Med en spilletid på 2 timer og 34 minutter er det en særdeles støjende affære at komme igennem. Hvis man glæder sig til at se - og ikke mindst høre - de store robotter smadre hinanden og omverdenen, går man ikke forgæves med "Transformers - Dark of the Moon".

Den er akkurat lige som anmelderholdet på hauerslev.com forventede det. Stor Flot og Larmende.

Historien starter med at fortælle at grunden til at USA & USSR startede deres rumfartsprogrammer i 1960erne, var fordi man havde opdaget at der lå et rumfartøjsvrag på Månen der skulle undersøges. En original vinkel.

I 1969 lykkedes det endelig at komme derop og se hvad det var der gemte sig i Månens grå støv. Det viser sig at være vraget af et Autobot rumfartøj, der er nødlandet på månen på vej væk fra Cybertron.

Den "gode" Sentinel Prime, spillet af Leonard Nimoy ("Star Trek"), vækkes til live i vraget og bringes tilbage til jorden i vores tid, af Optimus Prime & Co. Samtidigt er de "onde" Decepticons på spil igen, bl.a. gemt af vejen i ruinerne af Tjernobyl  atomkraftværket i Ukraine. Sentinel Prime skifter side, og vender sig imod Jordens befolkning og de øvrige Autobots. Derefter går den vilde slåskamp.

Anmelderholdet (August, 13 og Thomas, 48) syntes det er et godt set-up i den første halvdel af filmen, hvor den anden halvdel til forveksling ligner de to foregående film i serien lidt for meget.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:
 
Autobot Bumblebee. Udlånt af Paramount Pictures

Dialogen imellem medlemmerne af familien Witwicky er ganske morsom, især når den forstående moder Judy (Julie White) bliver rigtig pinlig over for Sam (Shia LaBeouf), imens far (Kevin Dunn) roligt fortæller sin søn "We are always wrong. Get used to it".

Der er heldigvis også stadig små roller til de infame små Decepticons, der lever rundt omkring Sam's univers. De slipper afsted med de bedste one-liners, som f.eks "We know all the fun planets" eller "We are not pets or toys". Nogle små creepy sidekicks, som gør det hele meget sjovere.
 
 
Action for alle pengene. Udlånt af Paramount Pictures

En enkelt stor scene hvor Sam taber en bid af Urgnisten, så den falder igennem gulvet og fortsætter ned i kælderen, og "antænder" en masser Decepticons er også hysterisk sjov. Alle køkkenmaskiner omdannes til små robot-sataner der skyder vildt omkring sig. Familien Witwicky kaster sig rutineret ud i haven og gemmer sig bag en fontæne, før Bublebee kommer til undsætning.

Den første scene af den slags så man i den første film, hvor en almindelig mobiltelefon blev tilsat lidt Urgnistenergi, og straks var den igang med at udrydde verdenen. Dengang var det John Tutorro (fra Sector 7), der bar scenen med manisk entusiasme. Det ville vi gerne have set noget mere af i denne udgave af Transformers. John Malkowich er med denne gang, men desværre ikke nok. Den største cameooverraskelse er at se Buzz Aldrin i rollen som sig selv hilse jovialt på Sentinel Prime, som en slags kollegaer der har været på månen.
 
 
Sentinel Prime. Udlånt af Paramount Pictures

Musikken af er Steve Jablonsky, der har komponeret et medrivende "larger than life" score til "Transformers - Dark of the Moon". Filmens kulisser er imponerende i al deres pragt, og ligner noget som Ken Adam kunne designe til en James Bond film i 1960erne. Hvor meget der er lavet i en computer og hvor meget der er "rigtig" er svært at sige. Selv om man kan lave alt i en computer idag, er det lige som mere rigtigt, hvis kulisser bliver lavet i krydsfiner. Men flot og medrivende er det dog at se, hvad der kan lade sig gøre.

Filmen havde oprindelig i premiere i IMAX 3D i de store byer rundt om i verdenen, dog ikke i Danmark, hvor vi måtte nøjes med de små 3D versioner.

"Transformers - Dark of the Moon" er det 3. kapitel i serien om krigen imellem Deceptioconer og Autobots, der tilfældigvis udspiller sig på Jorden. En helt almindelig teenager bliver rodet ind i disse unormale omstændigheder, og omkring sig har han helt almindelige forældre og venner, der syntes han agerer underligt fra tid til anden. Det er det, der er det morsomme i denne film. Actionscenerne er forrygende, men efter 2½ time, kan det være svært at bevare fokus på hvad der sker.
 
 
Dansk titel: Transformers Dark of the Moon
Original titel:
Transformers Dark of the Moon
Biografpremiere: 
29.06.2011
Bluray premiere:
06.12.2011
Spilletid: 2:34
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  7.1 Dolby True HD + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures
Hovedroller: Shia LaBeouf, John Turturro, Patrick Dempsey, Frances McDormand, Kevin Dunn, John Malkovich
Instruktør: Michael Bay
Manuskript:
Ehren Kruger
Redigering:
Roger Barton, William Goldenberg, Joel Negron
Fotograf: Amir M. Mokri
Musik:
Steve Jablonsky
   
 

August & Thomas Anmeldelse

 


4 DP70 maskiner ud af 6, for den fede action og den sjove dialog i starten af filmen.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:09