HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Miraklet på Hudsonfloden
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thyomas Hauerslev Dato: 18.02.2017
Udlånt af Warner Brothers

Den 15. januar 2009 var verden vidne til en af de mest bemærkelsesværdige nødlandinger i luftfartens historie, ”Miraklet på Hudson River”; da piloten Chesley ’Sully’ Sullenberger nødlandende US Airways Flight 1549 på overfladen af Hudson River i New York og reddede livet på alle 155 passager ombord. Hans resolutte handlinger afværgede ikke kun en kæmpe tragedie, men gjorde ham også til en helt og inspiration for hele verden; men alligevel truede den efterfølgende undersøgelse både hans personlige omdømme og karriere…

Filmen er baseret på ’Sully’ Sullenbergers egen biografi ’Highest Duty’ om sine oplevelser på den dramatiske dag, gendigtet af Jeffrey Zaslow, mens manuskriptet er skrevet af Todd Komarnicki (Perfect Stranger).

Som instruktør har Clint Eastwood ofte beskæftiget sig med ikoniske og exceptionelle amerikanske enkeltpersoner og grupper i film, som bl.a. American Sniper (2014), J. Edgar (2011), Flags of our Fathers (2006) – og samme historie set fra japanernes side i Letters from Iwo Jima (2006) – Million Dollar Baby (2004), Pale Rider (1985) og mange, mange andre ærkeamerikanske historier.

I hovedrollerne ses bl.a. Tom Hanks som ’Sully’ Sullenberger, foruden Anna Gunn (Dr. Elizabeth Davis), Laura Linney (Lorraine Sullenberger), Sam Huntington (Sam Kolodjay), Autum Reeser (Tess Sosa) og Aaron Eckhart (Jeff Skiles).

Filmen er næsten udelukkende skudt med de nye ALEXA IMAX® 65mm kameraer. Hvilket betyder at filmen vil blive præsenteret eksklusivt i IMAX, i en udvidet billedformat der fylder mere af lærredet og leverer publikum 26% mere af billedet end standard biografer. Dette vil give en virkelig unik og medrivende oplevelse.

Alexa IMAX 65mm kameraet er den næste generation af revolutionerende 2D digitalkamera udviklet gennem et partnerskab mellem ARRI og IMAX til brug af nutidens førende filmskabere, der arbejder i IMAX® format. Kameraet, når det kombineres med IMAX® digitale re-mastering processer, leverer den højeste grad af digital billedoptagelse og genafspilning, der resulterer i fantastiske livagtige billeder med uberørt klarhed, utroligt fine detaljer, levende farver og en højere dynamisk dækning for en overlegen kontrast.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


imdb.com
arri.com

ALEXA 65
sullysullenberger.com

 

Min Vurdering

 


6 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af Warner Brothers

Warner Brothers har udsendt "Miraklet på Hudsonfloden"/"Sully" på BluRay den 9. februar 2017.

"Miraklet på Hudsonfloden" er måske den mest gribende human-interest historie, der er produceret i mange år. Historien om Kaptajn Sullenburger, og hans kollegaer, der lander en Airbus A320 flyvemaskine på Hudsonfloden i New York, og hvor alle overlever den dramatiske nødlanding. I en tid hvor amerikanske film bliver mere og mere ligegyldige i form af en nærmest endeløs række af "superheltefilm", er det en fantastisk oplevelse at se en film på kun 96 minutter, der er vældig dramatisk og samtidig positiv og opløftende. Man forlader biografen med en god fornemmelse for, at når mennesker arbejder sammen, kan vi udrette en masse til det fælles bedste.

Tom Hanks, Laura Linney og Aaron Eckhart spiller de bærende roller, med overbevisning, nærmest helt underspillet. Mange af os kender oplevelsen af at flyve, og fornemmelsen for, at det her kunne ske for os alle sammen, selv om sansynligheden for et dobbelt motorudfald og efterfølgende nødlanding på vand nærmest er lig med nul. Helt almindelige mennesker udsat for helt usædvanlige omstændigheder. Man skal være en hård nitte, for ikke at blive bevæget af at opleve omverdenens reaktioner på deres oplevelser. "The Bad Guys" i filmen spilles af Mike O'Malley & Jamey Sheridan, der har rollerne som efterforskerne, der forsøger at hælde hår i suppen, og forplumre glansbilledet af besætningens heltedåd. De gør det fantastisk. Det hele er meget velafbalanceret, og fakta sejrer til slut.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

"Miraklet på Hudsonfloden" er optaget med ARRI's nye high-end digitale 6k "65mm" kamera, der giver filmfolket hidtil usete muligheder for at gøre moderne film skarpere, og med flere detaljer end hidtil. ARRI Alexa 65 fotograferer med en opløsning på 6560 x 3100 pixels, der giver et effektivt formatforhold på 2,21:1. IMAX Corporation i Canada har "adopteret" ALEXA 65 og samarbejdet med ARRI, for at gøre det muligt at bruge ALEXA 65 til digitale IMAX film. "Miraklet på Hudsonfloden" havde således også premiere i København i IMAX's digitale biograf på Fisketorvet.

Det er efter sigende et godt kamera, som fotografen Robert Richardson ("The Hateful Eight") siger: "Yes, the ALEXA 65 has changed my perception in so many ways. This is the best camera for digital work that I have yet experienced."

På BluRayen, er "Miraklet på Hudsonfloden" præsenteret i noget der ligner 2,39:1, der er det normale Panavision/CinemaScope format, som man kender fra biografen. Det er et flot billede, og man lever sig hurtigt ind i handlingen med det brede billede. Lydsiden præsenteres i Dolby Atmos, selv om denne anmelder "kun" har 5 lydkanaler i dagligstuen, og derfor ikke helt kan fornemme, hvordan mange flere Dolby kanaler tilføjer filmen en anden dimension af lyd. Til gengæld lyder det fantastisk. Der er et meget fint stereo billede, med lyd i alle kanalerne, og en flot dyb bas i filmen. Lydteknikerne Alan Robert Murray og Bub Asman er også nomineret til en OSCAR for Bedste Lydredigering for  "Miraklet på Hudsonfloden". Spændingen udløses den 26. februar i Los Angeles.

"Miraklet på Hudsonfloden" er kort og godt en "fed" film. Omdrejningspunktet er de 208 sekunder, fra flyveren rammes af fugle kort efter starten, og begge motorer går ud, til at maskinen flyder på Hudson floden og passagererne reddes ud. Det er 3 minutter og 28 sekunders drama. En halv time inde i filmen, oplever vi dramaet, og før- og efterfølgende omstændighederne af efterforskningen hvor alle parter forsøger at forstå hvad der skete. Det er også det, der står på plakaten "Den ufortalte historie bag Miraklet på Hudsonfloden". Instruktøren er den aldrende Clint Eastwood, der på mirakuløs vis atter har begået et mesterværk på 96 minutter. Ikke siden "The Unforgiven" fra 1992, har jeg set en bedre film fra ham.

"Miraklet på Hudsonfloden" kan varmt anbefales. BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:
 
• Sully Sullenburger: The Man Behind The Miracle
• Moment by moment: Averting disaster on the Hudson
• Neck Deep in the Hudson: Shooting Sully

Bonusmaterialet indeholder tre korte dokumentarer om Sullenburger og optagelserne. Meget seværdigt, og interessandt at høre om de tanker Sullenburger gennemgik da hændelserne skete i 2009.
 
 
Dansk titel: Miraklet på Hudsonfloden
Original titel:
Sully
Biografpremiere:
 08.09.2016
Bluray premiere:
09.02.2017
Spilletid: 96 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  Dolby Atmos
Filmselskab:
Warner Brothers
Cast: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Mike O'Malley, Jamey Sheridan, Laura Linney
Director: Clint Eastwood
Writers: Todd Komarnicki
Music by: Christian Jacob & Tierney Sutton Band
Cinematography by: Tom Stern
Editing by: Blu Murray
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:09