HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Rocketman
Ude på DVD, Blu-ray, Blu-ray Steelbook & 4K UHD 14/10

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria HauerslevDato: 21.10.2019
Udlånt af Paramount

Rocketman instrueret af Dexter Fletcher med Taron Egerton i den dominerende hovedrolle udgives på Bluray den 18. oktober 2019.

Taron Egerton er Elton John i sang og i krop.

Vi ser Elton John kigge tilbage på sit liv og alle dets opture og nedture og hvem der virkelig gemmer sig bag de ekstravagante kostumer og glimrende solbriller. Vi følger Reggie Dwight fra hans tidlige barndom, hvor han opdager musikken hjemme i stuen, hvordan den side af ham selv kommer til udtryk, hvilken betydning den får, samt hvilken sti den vil føre igennem hans liv.

Reggie Dwight finder hurtigt ud af at han er talentfuld, og bliver undervist på Royal Music Academy, men han vil mere end bare klassisk musik. Han ville spille rock, og soul, ligesom de store rockstjerner, men det eneste problem er hans sangskrivning ikke er helt i top. I denne situation møder han Bernie (Jamie Bell) som er tonedøv, men effektiv sangskriver. Sammen bliver de næsten ustoppelige.

Med hits som Your Song bliver døre åbnet for dem i England og USA, og fans er ellevilde! Her fødes Elton John og Reggie Dwight bliver sat på hylden.

Taron Egerton er en meget overbevisende Elton John og har tydeligt dedikeret sig selv til at give en fremragende optræden som den kendte musiker. Han er meget overbevisende i sin optræden at Elton John måske har haft en let tilgang til musik, men der er fulgt en masse forfærdelige oplevelser med samtidig med han er steget i graderne som berømthed. Det er tydeligt at Elton John skal styre sig igennem en masse beslutninger, der ikke altid har været lette og Egerton gør et fremragende stykke arbejde i at bringe disse situationer og psyiske tanker frem på lærredet.

Men for at give en så fremragende optræden er Egerton nødt til at have en modspiller, der kommer til udtryk fra Richard Madden (Game of Thrones) som har påtaget sig rollen som John Reid, en musik manager der hurtigt får øjnene op for Elton John og hans potentiale. For dem der har set Bohemian Rhapsody ved man allerede at denne mand er ikke ligefrem en helt rar mand, men skulle man have glemt dette, fremtræder han først meget charmerende, som senere viser sit sande jeg. Egerton og Madden har et glimrende sammenspil der går fra elskere til fjender i løbet af filmens gang.

Det er ikke første gang Taron Egerton stiller op med sin sangstemme. Igennem hele Rocketman er det Egerton der giver hele sin stemme til denne films tone. Egerton har tidligere optrådt med sangen ”I’m Still Standing” i filmen Syng fra 2016 og han gør et virkelig godt stykke arbejde. Udover Egerton har en lighed til Elton John, så giver han en god udstråling til den elskede musiker, han er overbevisende fra første øjeblik.

Rocketman er interessant sat op, da den har en lidt á la surrealistiske tilgang til Elton Johns liv, da filmen nærmest er sat op som en musical uden at være en musical. Der bliver ikke ligefrem brudt ud i sang, men mere lagt op til at nu kan der synges for nu skal man have følelserne ud af kroppen og det gør man bedst med musik.

Filmens styrke og svagheder, optrin og fotografering.

Med Bohemian Rhasody der kom ud i 2018 kan man godt føle at selve filmen ikke er særlig original fordi der lige er blevet lavet noget lignende med et andet kendt engelsk band, så kan man godt føle at det bare er nogle billige point. Men sagen er den, at Rocketman har været i produktion i mange år og at de to film næsten kommer ud samtidig, er mere et tilfælde end intentionen.

Rocketman hopper lidt frem og tilbage i tiden, da filmen starter næsten med et brag, når Egertons Elton John går i slowmotion ned ad gangen til det der viser sig at være et AA-møde. Man bliver grebet af stemning, men også overrasket over hvordan filmen lige startede, og i forbindelse med dette AA-møde begynder Elton John at fortælle sin historie fra han var lille. Man får hurtigt at vide, at denne historie er faktisk har nogle hårde punkter, så man får hurtigt indtrykket af, hvad man kan forvente af Rocketman. Men selvom der bliver disket op med nogle alvorlige emner, som afhængighed, bulimi, og misbrug, så indeholder filmen også sin gode del af humor, der bliver leveret i gode mængder.

Billedet og lyden er helt i top. Billedet står skarpt fra første scene og man får hele farveladen at se, hver gang Elton John iføre sig et nyt, men ligeså ekstravagant kostume når han træder på scenen.

Man får hele filmens historie fortalt igennem en montage, som Elton John sidder og fortæller til os igennem hans AA-møde. Her får man en masse fortællinger, nogle er større end andre, men alting bliver fint flettet sammen, som hans seksualitet, hans forhold til hans far, hans forhold til John Reid, og hans misbrug.

Soundtracket der ikke er skrevet af Elton John er komponeret af Matthew Margeson, der tidligere har lavet musik som Kingsman: The Secret Service og Eddie The Eagle, to film der også har Taron Egerton i hovedrollen. Soundtracket er ikke pompøst, men når der blot er behov for lidt underlægningsmusik, så harmonerer det fint med filmens fortælling. Der er dog ikke fordi man har en melodi i hovedet efter filmen er færdig, da de melodier man ville have i hovedet, vil være Elton Johns sange.

Bonusmateriale
- Extended Musical Numbers
- Deleted and Extended Scenes
- It’s Going To Be A Wild Ride: Creative Vision
- Becoming Elton John: Taron’s Transformation
- Larger Than Life: Production Design & Costuming
- Full Tilt: Staging the Musical Numbers
- Music Reimagined: The Studio Sessions
- Rocketman Lyric Companion (English Text Only)
- Rocketman Jukebox: Jump Straight to the Music

Der er masser af spændene bonus materiale, der involverer Elton John og hans samarbejde med Rocketman. Flere gange bliver der pointeret at Elton John ikke har ville have en decideret kopi af hans liv portrætteret, men Taron Egerton og Dexter Fletcher skal give deres eget præg af filmen og dets musik. Egerton og Fletcher giver i den grad deres eget præg i fantastisk stand.

Har man lyst til at gense og lytte til sangene fra filmen, sunget af Taron Egerton, kan man også gøre det under bonusmaterialet.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Konklusion

 


4
DP70 maskiner ud af 6.

Rocketman har sit helt eget præg af Elton Johns liv af opture og nedture, som fortælles i flotte billeder og nye udgaver af Elton Johns elskede musik, som lyder fantastisk med Taron Egertons stemme

Filmen har en god pacing og fremragende skuespillere til at udfylde scenerne med en hel farvelade af følelser, der kommer endnu mere til udtryk når musikken begynder at spille. Rocketman er ikke en film, der prøver at skaffe billige point ved at lave en film om engelske musikere, og fungere fint som sin egen fortælling der skaffer flere point for at være mere kunsterisk kreativ.
 
 
  
Gå: tilbage - op
Opdateret mandag, 21 oktober 2019 05:36:27