HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Red Sparrow
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 31.07.2018
Udlånt af 20th Century Fox

Red Sparrow instrueret af Francis Lawrence med Jennifer Lawrence i den dominerende hovedrolle udgives på Blu-ray den 19. juli 2018.

En primaballerina, på Bolsjoj balletten, må lægge sin karriere bag sig og bliver hyret af sin onkel til at blive spion. Hun bliver trukket ind i et kapløb om insiderviden mellem russerne og amerikanerne, må hun vælge hvem hun kan stole på.

Dominika (Jennifer Lawrence) bliver stationeret på en skole for spurve, eller infiltratorer, der lærer manipulation til deres fordel og udtrække information fra deres mål.

Nate (Joel Edgerton), en amerikansk CIA agent der modtager information fra en russisk muldvarp, krydser veje med Dominika i hans forsøg på at kontakte sin muldvarp.

Dette er nok Jennifer Lawrences mest seriøse rolle til dato. Lawrence er tidligere kendt for Hunger Games serien. I Red Sparrow kan man allerede se hendes udvikling og hun er blevet ældre og mere moden som skuespiller. Hun har presset sig ud i situationer der har skubbet hendes grænser og det kan man tydligt se, og hun gør det fænomenalt. Hun har en kampgejst og et knaldgodt samarbejde med sine medskuespillere. Der er gnist og undertoner der udspiller sig og hun er hele tiden et skridt eller mere foran andre, inklusivt publikum, hvilket giver filmen endnu mere spænding og undren, som enhver spionfilm bør indeholde.

Derudover er der stærke kræfter med, som bl.a. Jeremy Irons, Charlotte Rampling, Ciarán Hinds og Matthias Schoenarts, der alle giver en troværdig præstation, som autoritære ledere og det giver filmen autencitet at alle russiske roller taler med en russisk og mere eller mindre monoton accent.

Filmens opsætning er lige i øjet. Det kan uden tvivl have noget at gøre med, at filmen er filmet på virkelige lokationer rundt omkring i Budapest. Scenernes opsætning skifter fra storslået til mindre gennemsnitlig, og da de er virkelige bygninger og ikke blot facader man har hamret op giver filmen også et meget tidsløst billede.

Desværre er der mange gange hvor billederne er alt for mørke til at få et godt blik på hvad scenen indeholder og skuespillerne bliver hurtigt silhuetter da den primære kostumevalg er mørke toner som sort og mørkgrøn, hvilket er ret trist da man i bonusmaterialet får et bedre blik på hvordan de faktisk skal se ud.

Historiemæssigt er det en rigtig fed fortælling vi har at gøre med. Dominikas fortælling er helt ren og let at forstå, hvorimod Nates side skal man lige gense filmen, for at forstå hvad hans rolle og mål er. Hvem er han efter? Er de efter den samme? Hvis man ikke er observant i de første 30 minutter, er Nates rolle en smule forvirrende.

James Newton Howard har skrevet musikken til Red Sparrow og har gjort et fint arbejde der kan understøtte scenens intensitet. Det er ikke et action fyldt soundtrack, men et meget delikat suspænt værk der er både giver filmen et indtryk af noget stort og glamourøst der udtrykker russernes patriotiske mindset. Den musik der kommer til udtryk er meget præget af ballet-verdenens musik, hvilket er et virkelig fedt koncept.

Et par gange i filmen er der nogle glitches, der springer et par sekunder frem og klipper i både film og lyd, hvilket de få gange er lidt forstyrrende.

Som sagt er der i mange af scenerne som er meget mørke, og derfor er det svært at se hvad der foregår i scenen. Men til gengæld er den sorte farve helt ren og ikke grynet at se på.

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:

• A New Cold War: Origination & Adaption
• Agents Provocateurs: The Ensemble Cast
• Tradecraft: Visual Authenticity
• Heart of the Tempest: On Location
• Welcome to Sparrow School: Ballet & Stunts
• A Puzzle of Need: Post-Production
• Director Commentary by Francis Lawrence
• Deleted Scenes
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Konklusion

 


Red Sparrow virker som en tidsløs russisk-kontra-amerikansk spion thriller, som er lige så god anden gang man se den som første gang. Den er prangende at se på med dens autencitet og dens fabelagtige skuespillere præstationer.

4 DP70 maskiner ud af 6.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:08