HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Monuments Men
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 04.08.2014
Udlånt af 20th Century Fox

The Monuments Men får release d. 10. july 2014. Oplev en stjernebelagt film perle med blandt andet George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett samt John Goodman. Et team af kunstnere, arkitekter og historikere sendes til fronten for at redde uvurderlige mesterværker fra nazisterne. Filmen er baseret på en sand historie.

 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


Monuments Men

Monuments Men filmen

Wiki

 

Min Vurdering

 

4 DP70 maskiner ud af 6.
Clooney laver altid vedkommende og interessante film og "Monumenternes Mænd" er ingen undtagelse. Kunst og kultur der ødelægges under krig, er aktuelt som aldrig før. Fire DP70 kinomaskiner til George Clooney.
 
 
Udlånt af  20th Century Fox

"The Monuments Men"
er en fin lille George Clooney film, med et budskab. Med en spilletid på lige knapt 2 timer fortæller filmen den delvis sande historie om the Monuments men. En gruppe amerikanske, engelske og franske kunsteksperter, der var sat til at redde kunst og kultur i kølvandet på Hitler's marcherende soldater under Anden Verdenskrig. Clooney's budskab er "er kultur værd at dø for?". Hans pointe er, at Hitler ikke kun udryddede en masse mennesker, men også deres kultur, som om de aldrig havde eksisteret. Mennesker kan ikke leve uden kultur.

Clooney's rolle Frank Stokes får denne opgave af præsident Truman fordi han argumenterer, at krigen måske ikke er værd at vinde, hvis kulturen er destrueret. Hermed er anslaget givet, og forteksterne går igang imens man ser Stokes rekruttere de forskellige personer han skal bruge til sin enhed. Alexandre Desplat har igen skrevet et fint lille soundtrack med den rigtige klang af march musik, trompet og trommer, der passer meget fint til denne semi-krigsfilm.

Filmen er optaget i 35mm Super 35, og præsenteres smukt i 2,39:1 på TV skærmen. Jeg kan ikke lade være med at lade tankerne gå tilbage til de gamle krigsfilm som f.eks. "Kelly's Helte" og "Ørneborgen", der viste nogle fiktive historier serveret med en god portion humor og stjernebesat med datidens mest populære skuespillere.

Det er derfor med en hvis mængde nostalgi, at jeg ser dette ensemble af gode moderne skuespillere fortælle historien om et ukendt kapitel under 2. Verdenskrig. George Clooney er "George Clooney", og han har ikke mange ansigtsudtryk at spille på, så han ligner sig selv fra mange af hans andre film. George Clooney har måske ikke det store varierede skuespilstalent, men han trænger igennem næsten uanset hvad han laver.
 
 
Udlånt af  20th Century Fox

Det er lige som Roger Moore, der aldrig har lagt skjul på, at han ikke er særlig god, og at han kun har to udtryk at spille på. Hævet øjenbryn, og sænket øjenbryn - meget til hans managers frustration. Jeg kan mægtig godt lide begge skuespillere. Clooney's talent ligger i, at han også skriver manuskriptet, og sandelig også producerer og instruerere "The Monuments Men" - respekt for det.

Generelt er "The Monuments Men" en spændende film, men den er ikke rigtigt cliff-hanger spændende. Der er øjeblikke med humor, som f.eks når Mat Damon træder på en landmine, og siger det til Clooney, der prompte svarer "Why did you do that?", og et øjeblik efter kommer John Goodman ind, og spørger hvad der sker, og han svarer "Why did you do that?". Disse humoristisk indslag - midt i alvoren - håbede jeg, at der ville være flere af. Clooney gør også flittigt brug af veteranerne Bob Balaban, Bill Murray og John Goodman, og det er med til at give filmen vægt og en grad af troværdighed.

Ensemblecastet får stort set lige meget screen time, og der levereres fine præstationer af James Granger, Jean Dujardin, Hugh Bonneville, Donald Jeffries og Justus von Dohnányi som "Victor Stahl", den obligatoriske skruppeløse Nazi officer. Blot kan man undre sig over at Cate Blanchett's rolle ikke spilles af en franskman, når nu Jean Dujardin spiller franskmand.

Clooney laver altid vedkommende og interessante film og "Monumenternes Mænd" er ingen undtagelse. Kunst og kultur der ødelægges under krig, er aktuelt som aldrig før. Fire DP70 kinomaskiner til George Clooney.

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:
 
• Deleted Scenes
• In Their Own Words
• George Clooney’s Mission
• Marshaling The Troops
• A Woman Amongst “The Monuments Men”
 
 
Dansk titel: Monumenternes Mænd
Original titel:
The Monuments Men
Biografpremiere:
 27.02.2014
Bluray premiere:
10.07.2014
Spilletid: 118 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
Hovedroller: George Clooney, Matt Damon, James Granger, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin, Hugh Bonneville, Donald Jeffries, Bob Balaban
Instruktør:
George Clooney
Manuskrips:
George Clooney & Grant Heslov
Musik: Alexandre Desplat
Foto: Phedon Papamichael
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:08