HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Maze Runner: The Death Cure
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 08.07.2018
Udlånt af 20th Century Fox

The Maze Runner: The Death Cure instrueret af Wes Ball med Dylan O’Brien i den dominerende hovedrolle udgives på Bluray den 14.06.2018.

Minho (Ki Hong Lee) er stadig fanget hos WICKED. Thomas (Dylan O’Brien) beslutter sig for at tage ud og finde ham og få sin ven tilbage. Sammen med sine venner, tager Thomas til den sidste eksisterende by for at finde Minho og ud af WICKED’s eksperimenterende klør.

The Death Cure starter lige på og hårdt fra dens forgænger, The Scorch Trials, med et ræs om tiden for at få flere Gladers tilbage fra WICKED. Man sidder med en spænding og et vildt sug i maven når Thomas hopper fra bil til et hurtigkørende tog. Der er ikke sparet på spænding, det kommer bare pumpende ind i blodet!

I forhold til bogen er visse detaljer blevet lavet om. For eksempel er byen er ikke længere kun et par kapitler men hele filmens omdrejningspunkt, men som Wes Ball, trilogiens instruktør, har ønsket har han fået lov til at bøje nogle af bøgernes detaljerne. Teresa (Kaya Scodelario) sluttede sig til WICKED i slutningen af The Scorch Trials og arbejder nu sammen med WICKED om at finde en kur, mod den sygdom der langsomt udrydder hele befolkningen.

Thomas er fast besluttet på at få Minho tilbage, men for at få ham tilbage må han knytte en alliance med Gally (Will Poulter) som vi sidst så i den første Maze Runner. Han har et håb om at muligvis at kunne redde Teresa som forrådte ham i sidste film, selvom han ikke kan holde sin vrede tilbage. Derudover har Newt (Thomas Brodie Sangster) vist sig ikke at være immun overfor den modbydelige sygdom, som Thomas og de andre er. Ergo er der en masse beslutninger og følelser der kredser rundt om Thomas’ karakter og det fremviser Dylan O’Brien helt på helt fantastisk vis er gået fra at være den nye i en gruppe til at være lederen blandt sine venner! Dylan har langsomt opbygget sig et repertoire siden han startede på hitserien Teen Wolf. Han er talentfuld og har siden da fået en håndfuld roller som han har portrætteret meget fremragende!

Hovedcastet, bestående af O’Brien, Sangster og Ki Hong, som blev valgt tilbage i 2014 da første Maze Runner film blev lavet, var helt fænomenalt på det tidspunkt, da meget af Hollywoods casting var meget white-washing, men Maze Runner trådte i karakter med en større cast fyldt med skuespillere med anden etnisk baggrund og det har Ball vedligeholdt siden begyndelsen. Til trods for at to af hovedpersonerne er to, meget talentfulde, hvide mænd.

The Death Cure er et kapløb med tiden. Et kapløb med sygdommen som Teresa prøver at finde en kur til sammen med WICKED. Men lige meget hvad WICKED gør, sker der intet progressivt. Teresa har tydeligvis stadig følelser for Thomas og vil gerne hjælpe ham, men mener ikke hans valg er de rette måde at hjælpe med at finde en kur på. Filmen giver en masse ping pong mellem hvad de to karaktere mener er det rigtige at gøre, og det spiller godt igennem hele filmen.
 
Læs mere her:

Maze Runner 2: Infernoet

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


6 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af 20th Century Fox

I modsætning til Minho og Thomas er Newt ikke immun overfor sygdommen, der langsomt forvandler verdenens befolkning til cranks eller the walking dead. Nu er det også et kapløb om de kan redde Newt inden han bliver til en af de skrækindjagende cranks.

Man sidder fra det øjeblik man får at vide at Newt er syg i en rutsjebane tur af følelser og angst for om de kan nå at redde ham. Er man en tilhænger af bøgerne så ved man selvfølgelig hvad der sker, men selvom det er tilfældet må man genopleve angsten for hvad det hele ender med.

Musikken er atter skrevet af John Peasano (The Maze Runner-trilogien og Detroit: Become Human) og det er edderspændende at lytte til. Undertonen i musikken er en blanding af en høj puls og et tikkene ur, meget veltænkt fra Peasanos side.

Billedet er super skarpt og lækkert at se på. Der bliver leget med lyset i de forskellige scener, så hver scene ser drøn godt ud, helt fra de tørre ørkner, hvor man næsten kan mærke heden, til de kølige laboratorier, og eksplosionerne der springer i byen om natten.

Bonus Materiale
• Audio Commentary by Director Wes Ball, Screen Writer T.S. Nowlin and Producer Joe Hartwick, Jr.
• Unlocking the Cure
• The Final Run
• Allies Reunited
• Dystopia: The Completed World
• A Look Back: The Director’s Journey
• Deleted & Extended Scenes*
• Going Out on Top
• Gag Reel
• Visual Effects*
• Gallery

*with optional commentaries
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Menuen er let at finde rundt i og i bonusmateriale er der masser at finde godter i.

I bonusmateriale er der en fin lille sammensætning af start, midte og slutning, hvordan hele Maze Runner blev til. Det er en lækker lille epilog på en fantastisk og velskabt trilogi. Der er et lille tak til instruktøren i Unlocking the Cure, med masser af små indblik i hvordan selve atmosfæren har været på settet.

Cover art – konklusion

The Death Cure er fænomenalt skrevet. Det er ikke kun de gode vs. de onde, selvfølgelig er en fin undertone af det, men når man træder et skridt tilbage og kigger på de forskellige karakteres motivationer og overbevisninger er handlinger mere baseret på en gråzone. Blandt andet er filmens skurk, WICKEDs overlæge Ava Paige (Patricia Clarkson) og vagthund Janson (Aiden Gillen) motivation at fremstille en kur der kan redde befolkningen lige meget hvad der skal til, hvorimod Teresa hellere vil fremgå fredligt i processen om at finde en kur.
 
Derudover har Wes Ball forstået hvad ordet ’trilogi’ betyder og ikke splittet den sidste bog op i to dele, hvilket er ret forfriskende i forhold til hvad man har set med andre franchises som Harry Potter, The Hunger Games og Twilight. Han giver os hele pakken af en bog på 2,5 time, med masser af spænding!

Dylan O’Brien, Thomas Brodie Sangster, Ki Hong Lee har i sandhed gjort et flot stykke arbejde med deres kollegaer og de kan hver især være stolte af det flotte arbejde de har præsteret de sidste par år.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:07