HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Maze Runner 2: Infernoet
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 29.01.2016
Udlånt af 20th Century Fox

I Maze Runner: Infernoet, andet kapitel i Maze Runner-sagaen, står Thomas (Dylan O'Brien) og de andre lysboere over for deres hidtil største udfordring: De skal finde ud af mere om den mystiske og magtfulde organisation WCKD og prøve at undslippe dem for at bevare retten til deres egen personlige frihed. Deres rejse fører dem igennem et goldt landskab fyldt med farer og utænkelige forhindringer. De må krydse dette ørkenlignende terræn under den bagende sol og kæmpe mod de zombielignende Cranks, hvis bid er dødeligt smittende og kan  forvandle et rask menneske til en af dem, alt imens de forfølges af WCKD. Thomas og de andre lysboere allierer sig med en gruppe frihedskæmpere og tager kampen op imod WCKDs håbløst overlegne styrker for at afdække organisationens chokerende planer.

Maze Runner: Infernoet er opfølgeren til blockbusteren Maze Runner fra 2014. Begge er baseret på bestsellere af James Dashner. Ud over, at Dylan O'Brien (MTV's Teen Wolf, The Internship) atter spiller rollen som Thomas, vender også Ki Hong Lee (Unbreakable Kimmy Schmidt), Thomas Brodie-Sangster (Game of Thrones) og Kaya Scodelario (Stormfulde højder) tilbage til Maze Runner-universet. Aidan Gillen (Game of Thrones, The Wire) spiller den svært gennemskuelige WCKD-leder Janson.

Labyrinten var kun begyndelsen…
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


4 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af 20th Century Fox

”Maze Runner: The Scorch Trials” er instrueret af Wes Ball med Dylan O’brien i den dominerende hovedrolle udgives på Blu-ray den 28.01.2016.

Thomas, Minho, Newt og resten af deres venner er endelig ude af WICKEDs labyrint, men de finder hurtigt ud af at deres redningsmænd ikke er dem de siger de er, og Thomas leder hurtigst muligt sine venner ud af WICKEDs klør endnu engang, men står nu også over for en ny trussel. Infernoet.

Dylan O’Brien (Teen Wolf), Ki Hong Lee (The Stanford PrisonExperiment), og Thomas Brodie-Sangster (Game Of Thrones) er den helt eminente trio som Thomas, Minho og Newt. De er igen samlet med Kaya Scodelario (Skins) der spiller Teresa, og Dexter Darden som Frypan. Derudover har Maze Runner familien budt velkommen til en håndfuld nye karakterer. Den badass Brenda (Rosa Salazar) og hendes partner in crime Jorge (Giankarlo Esposito) der sammen er klar og med til at sparke røv i denne nye fortælling om overlevelse i Infernoet. WICKED har også en ny skurk at kunne præsentere. Den snu Janson – også kendt som Rat-man blandt bogens fans – der spilles af, Game of Thrones skuespilleren, Aiden Gillen. Holdet er kort sagt sammensat af en masse fantastiske skuespillere som tager deres roller seriøst, og forsøger at være sande til deres karakterer.

Et af filmens svagheder er faktisk også dens styrke, da selve filmen afviger fra bogens plot. Men selvom filmen afviger, afviger filmen nok til at den ikke har behov for bogen, til at støtte sig op af, hvilket er svært at gøre i mange tilfælde, og ikke lykkes for mange filmatiserede bøger. Der er dog nogle små faktuelle punkter som jeg som seer gerne ville have redegjort lidt bedre, som ’cranks’, der bliver fremstillet som zombier i stedet for ofre der er blevet ramt af The Flare, en sindslidelse de er blevet ramt af.
Filmen fremstiller virkelig flot at historiens karakterer har forskellige synspunkter, og situationen ikke er så sort og hvid som man skulle tro. Det er en debat om synspunkter som er fremvises helt fantastisk som stof til eftertanke.

John Paesano har endnu engang skrevet et helt storslået soundtrack til Maze Runner-trilogien der tilkalder gåsehuden, samt sætter gang i hele følelsesregisteret. Musikken holder en på dupperne, det berører os, og det er med til at fortælle historien om en gruppe venner der prøver undgå WICKEDs klør, ved at flygte ud i ødemarken.

Billedet står knivskarpt og er meget flot filmet, ligesom dens forgænger. Man får virkelig fornemmelsen af paranoia i WICKEDs faciliteter, samt verdensapokalypse scenariet i Infernoets ødemarker. Lyset falder som det skal og bidrager til filmens fortælling.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:
 
Ekstra materiale:
• Audio Commentary by Director Wes Ball, Screenwriter T.S. Nowlin, Producer Joe Hartwick, Jr. and Film Editor Dan Zimmerman
• Jansonʼs Report – CLASSIFIED Debriefing Videos
• Deleted and Extended Scenes with Optional Commentary
• Secrets of the Scorch 6-Part Documentary
• Gag Reel
• Visual Effects Reel
• Concept Art and Storyboards

Bonus materialet er fyldt med insider viden, om det gælder kommentarer, visual effects, story boards eller Janson’s rapport. De slettede og forlængede scener giver en lettelse ved at være med på disken, da scenerne på et eller andet tidspunkt i filmen, såvel som i bogen, har vist nye sider fra karaktererne.

Maze Runner: The Scorch Trials er en spændende og hårrejsende film der er blevet produceret. Den er pakket med action, venskab, splid og overlevelse, der får en til at sidde på kanten af stolen af ren og skær spænding. Filmen har ikke behov for at støtte sig op ad bogen som den er baseret på, men alligevel afviger den meget fra dens bog og det er også en skam da bogens handling er ligeså spændende som filmens udkom, og det var det jeg, som fan, havde glædet mig til at overvære.
 
 
Dansk titel: Maze Runner 2: Infernoet
Original titel:
Maze Runner: The Scorch Trials
Biografpremiere:
 19.09.2015
Bluray premiere:
28.01.2016
Spilletid: 129 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures / 20th Century Fox
Hovedroller: Dylan O'Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Esposito, Aidan Gillen, Barry Pepper, Lili Taylor

Instruktør: Wes Ball
Manuskript: T.S. Nowlin
Producere: Ellen Goldsmith-Vein, Wyck Godfrey, Marty Bowen, Lee Stollman & Joe Hartwick
Fotograf: Gyula Pados
Musik: John Paesano
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:07