HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Logan
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 01.08.2017
Udlånt af Twentieth Century Fox Home Entertainment

Oplev denne X-Men titel i to forskellige versioner fra 20. juli 2017!

I en nærmere fremtid tager en træt Logan sig af en syg og svækket Professor X. Sammen med Caliban skjuler de sig ved den amerikansk-mexicanske grænse på en forladt fabrik. Logans kræfter er aftagende og det kan han mærke. Hans forsøg på holde sig fra den eksplosive X-Men verden og sin fortid bliver midlertidigt sat på hold, da en ung mutant pludselig dukker op. Hun har brug for at flygte. Hun har brug for hans hjælp. Mørke kræfter ser hendes eksistens som et eksperiment og ønsker at udslette hende. Det bliver et uforglemmelig road-trip gennem land og by og ender med at have langt større omkostninger end Logan nogensinde havde forestillet sig.

Oplev Hugh Jackman i den anmelderoste X-Men film Logan. Patrick Stewart spiller igen Professor X, mens Dafne Keen spiller Laura. Logan er instrueret af James Mangold. Filmen er værdsat for dens historie, skuespil og billedevalg. Optaget i Amerikas ydreområder, hovedsagelig Louisiana, New Mexico og Mississippi.

Logan Noir
Helt unikt for X-Men og en blockbuster-success som Logan, udkommer titlen også i en sort / hvid version. Logan Noir har været vist i begrænset omfang i udvalgte biografer. Et artistisk tiltag instruktør James Mangold annoncerede i april - mest af alt for at sige tak til alle trofaste X-Men fans. Logan Noir udkommer som combo BD i sort / hvid version samt original i farve.

Logan Noir BD Combo (2 disks):
Logan Noir i HD BD version + BD version med ekstra materiale
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


3 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af Twentieth Century Fox Home Entertainment

Hugh Jackman er tilbage én sidste gang som Wolverine. I en nær fremtid i El Paso, Texas, arbejder en ældre, nedslidt Logan som limousine chauffør for at hjælpe sin ældste ven, Charles Xavier (Patrick Stewart) der også er blevet indhentet af alderdommen. Men da en sygeplejerske opsøger Logan bliver han pludselig rodet ud i en sammensværgelse af en ny generation af mutanter der panisk forsøger at nå til en safe-haven nord på.

Det er 2029 og Logan er decideret nedslidt, hans helings hastighed er blevet sløvere såvel som hans agilitet. Han er tydeligvis ikke den samme som før, men som en sidste tribut til karakteren virker det oprigtigt at lade Logan være denne gamle jærv, der er i sit livs efterår, i stedet for den lidt friskere, dog gnavne mand, han har været i de sidste x-men film han har optrådt i. Det giver filmen mere respekt.

Sammen med de ældre mutanter er det et frisk pust at Laura (Dafne Keen), en ung mutant med de samme kræfter som Logan, hænger ud sammen med de gamle. Trods hun ikke siger så meget er hun ufattelig dygtig til at udtrykke sig selv igennem ansigtsudtryk.

Der er et par enkelte plothuller der kunne være bedre foruden at have været inddraget i filmens handling, som blandt andet hvad skal Logan bruge en båd til? Det var først efter anden gang jeg så filmen, at jeg opfattede hvad han skulle bruge båden til, men det bliver ikke rigtigt uddybet.

Professor X er ligesom Logan blevet ældre og har samlet en hjernesygdom op, der forhindre ham i at benytte sine tankelæsende evner rigtigt. Logan smugler medicin med over grænsen for at Xavier, mens den gamle professor langsomt bliver til en grønsag og filmens comic relief. Sådan er opfattelsen, desværre.

Man ved fra første møde med Logan at hun på en eller anden måde er relateret til Logan. En lille pige med masser af dyrisk aggression, ligesom Logan. Man får kort en introduktion af hvor hun kommer fra, og det forklarer også meget godt hvorfor skurkene så gerne vil have fat i Laura.

Hvad ærgerligt er, man får ikke rigtig noget at vide omkring de andre mutanter, selvom der er en Wolverine film og det ikke omhandler de andre, så får man ikke noget info om mutanter nu er farlige eller ikke farlige.
 
 
Udlånt af Twentieth Century Fox Home Entertainment

Hvordan fotograferinger fremhæver filmen. 


B/W
Vi sidder med en film der fra første sekund ligner en noir kultfilm. I den noir-udgaven er kontrasten relativ høj nok til, at man næsten ikke ser hvor gamle Logan skal forestille at være. De grå hår kommer ikke hele vejen igennem i de sort-hvide toner. På trods af vildmandskægget og mangel på farver holder filmen på den måde også fast i, hvor udødelig denne karakter i virkeligheden er.

Farve
Med farve på filmen bliver de lyse orange varme farver til ødemarken i sydstaterne. Der kommer lys på detaljerne, man kan se hvor henne Logan og co. er om de er i ødemarken eller om de er i et kasino. Det giver lidt mere power ved at man kan se farverne der er i spil.

Musikken er skrevet af Marco Beltrami. Der er visse steder hvor det er som om musikken ikke passer helt ind i filmbilledet, men det er kun meget få gange ved noget lidt heftigt klaver-plingeri.


Bonus Materiale:
- Making Logan
- Deleted Scens with Optional Audio commentary by Director James Mangold
- Audio commentary by Director James Mangold

Det er tydeligt, efter at have spillet Wolverine 7 gange, at Hugh Jackman gerne vil have et sidste kig ind i denne karakter og give den en sidste tribut til denne nedslidte karakter.

Konklusion

Jeg skal lige love for at man får noget for pengene, det er jo trods alt en Wolverine film. Der sker noget stort set hele tiden og det er stadig muligt at forstå handlingen og den klarer sig meget bedre end den forrige Wolverine film gjorde. Vi får sagt farvel til nogle gamle helte og sagt goddag til nye i form af den unge Dafne Keen der gør et helt fænomenalt arbejde som Logan’s datter. Udgaven her fås både med farve og i sort-hvid og ærlig talt så fungerer den altså ikke helt til fulde i sort-hvid. Det er ikke en Sin City film og det er heller ikke en The Artist, der er for mange detaljer der gerne vil være med, men det fungerer ikke visuelt. Derudover af Logan en super flot film der tager os på et vovet roadtrip til North Dakota for at hjælpe en flok unge mutanter i sikkerhed.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:07