HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Kingsman The Secret Service
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 09.07.2015
Udlånt af 20th Century Fox

Kingsman: The Secret Service, der er baseret på den populære tegneserie af samme navn, fortæller historien om et superhemmeligt agent-bureau, der rekrutterer en usleben, men lovende gadedreng til at gennemføre bureauets ekstreme træningsprogram, samtidig med at en global trussel fra et forskruet it-geni melder sig. Da den femårige Gary ”Eggsy” Prices far ofrer sig under en hemmelig militæraktion, modtager hans familie en medalje – og et telefonnummer, som de kun må bruge én gang, hvis de får brug for en tjeneste.

Sytten år senere er Eggsy arbejdsløs, droppet ud af skolen og lever en dødssyg tilværelse i sin mors lejlighed og på den lokale pub. En dag arresteres han for at ræse rundt i en stjålen bil med politiet i hælene. I fængslet bruger han sit ene opkald, hvorefter han straks løslades og mødes af den ulastelige, hemmelige agent Harry Hart, der skylder Eggsys far sit liv. Harry, der er skuffet over den retning, Eggsys liv har taget, fordi Eggsy hele sin skoletid har fået tårnhøje karakterer og er et unikt sportstalent, tilbyder ham muligheden for at ændre sit liv ved at søge en stilling hos Harrys arbejdsgivere: Kingsman, en tophemmelig, uafhængig efterretningstjeneste. Eggsy skal nu gennemgå de konkurrenceprægede og ofte livsfarlige serier af tests, som hver Kingsmankandidat skal bestå, samtidig med at han også skal håndtere, at være et socialt outcast i et miljø, hvor alle andre er veluddannede, har gode forbindelser og gode manerer.

Samtidig forsøger Harry at finde ud af, hvad der er blevet af en stor gruppe prominente akademikere, videnskabsmænd og entertainere, der pludselig er forsvundet fra jordens overflade. Harry finder frem til den mand, han mener, er den ansvarlige: Richmond Valentine, en it-milliardær og desillusioneret klimaforkæmper, hvis ønske om at redde jorden har resulteret i en plan, der vil få fatale konsekvenser for alle. Med Harrys hjælp lærer Eggsy at blive både en gentleman og en spion – men vil han få den eftertragtede position som Kingsman? Og kan han og Harry nå at stoppe Valentines sindrige plan i tide?
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


4 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af 20th Century Fox

”Kingsman: The Secret Service” er instrueret af Matthew Vaughn (X-Men: First Class) med Taron Egerton og Colin Firth i de dominerende hovedroller, udgives på Blu-ray den 2. juli.

Da Eggsy (Taron Egerton) sidder på politigården i London er der kun én der kan hjælpe ham; en hemmelig spionorganisation kaldet Kingsmen, der samtidig søger nye unge agenter. Samtidig prøver Richmond Valentine (Samuel L. Jackson) at ’redde verdenen’ ved at slå en større del af befolkningen ihjel, og imens må Eggsy, sammen med en gruppe unge, kæmpe sig igennem optagelsesprøverne til Kingsman, mens Valentine masseproducerer mikrochips der skal redde hele verdenen fra global opvarmning.

Filmen starter ud med en næsten James Bond-ligende afhøring i østen og kort efter en ligeledes redningsaktion der inkluderer Mark Hamills (Star Wars) kortvarige rolle i Argentina. Man bliver virkelig taget med paraderne nede og der sættes hurtigt en standard for hvor vildt Kingsman kan gå hen og blive. Det er en virkelig lækker appetizer for den 2-timer lange film.
Spillet mellem Colin Firth og Taron Egerton er ret så fantastisk. Der er masser af kontraster, som man kan sidde more sig over, det er et venskab mellem mentor og elev som er fyldt med overraskelser og er også dét som er med til at bære filmens historie. Derudover har alle karakterer nogle træk, hvilket giver dem mere dybde. Derudover er det også bizart at se Samuel L. Jackson (Jurassic Park, The Avengers) iført hipt tøj, kasket og sneakers. Filmen bruger derimod meget lang tid på at finde den nye agent, kodenavn ’Lancelot’, i stedet for at konfrontere filmens skurk som en typisk spionfilm og derfor er det først efter de 80 minutter at filmen tager den ventede drejning. Når Eggsy og Merlin infiltrerer Valentines base, så er det her kicket kommer og man er lænket til filmens intensitet. Kingsman er ikke ment som en seriøs spionfilm, men som en James Bond-film med masser af humor der ikke kun indeholder frække bemærkninger, men en med masser af bred humor som dækker over meget mere end bare Bond-pigernes bikinier.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Der er en del sidehistorier, men én af de vigtigste er sidehistorien der (selvfølgelig) handler om Eggsy. Eggsy kommer fra en familie med lav indkomst og efter hans far døde har hans mor fundet sammen med en rigtig modbydelig mand. Denne realistiske sidehistorie giver derfor også plads til en fin karakterudvikling efter Eggsy møder Harry Hart (Colin Firth).

Selve filmens billede står knivskarpt på Blu-ray. Manuskriptet balancerer godt mellem det vittige og seriøst. Der er autencitet og autoritet i sproget som også har plads til et overskydende brug af ordspil jokes. Selvfølgelig virker filmen også lidt kliché i forhold til James Bond eller Jason Bourne filmene, men egentlig gør det ikke så meget da filmen er en fed oplevelse som til tider kan få en til at hulke af grin.
Castet er mere end fantastisk, da Colin Firth og Taron Egerton akkompagneres af Mark Strong (Sherlock Holmes), Michael Caine (Interstellar og Inception) og Samuel L. Jackson (Jurassic Park, The Avengers).

Henry Jackman, der tidligere har skrevet musik til Captain America: The Winter Soldier, har sammen Matthew Margeson (Kick-Ass og Wreck it Ralph) skabt et soundtrack som virker både nostalgisk og nyt, samt moderne og spændende. De to har tidligere arbejdet sammen på X-Men: First Class sammen med Kingsman instruktøren Matthew Vaughn, og de rammer helt plet med et kanongodt soundtrack.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende ekstramateriale:

• Panel To Screen: The Education Of A 21st Century Super Spy
• Galleries

Når man kigger på coveret og skuffende ser der kun er to ting under bonusmaterialet, så bliver man hurtigt overrasket over hvor meget Panel To Screen: The Education Of A 21st Century Super Spy indeholder. Der er forklaring omkring filmens oprindelse og overgang fra tegneserie fra 2012, der er lækre detaljer fra scenerne, kostumer og meget, meget mere man kan sidde og savle over, for bonusmaterialet dækker over en halvanden times af baggrundsviden fra Kingsman.

Kingsman er en fed spion film. Handlingen er lang og der er masser af detaljer med i historien, og sidehistorier der giver et fremragende billede af forskellige miljøer og klasser. Der er variation i karaktererne persona, og jeg ville gerne have set lidt flere selvstændige kvinder. Men er man bare frisk på en film med Colin Firth i et dødlækkert suit, jamen så bliver man ikke skuffet.
 
 
Dansk titel: Kingsman: The Secret Service,
Original titel:
Kingsman: The Secret Service,
Biografpremiere:
 26.02.2015
Bluray premiere:
02.07.2015
Spilletid: 129 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
Hovedroller: Colin Firth (Harry Hart / Galahad), Mark Strong (Merlin), Mark Hamill (Professor Arnold), Samuel L. Jackson (Valentine), Michael Caine (Arthur).
Instruktør:
Matthew Vaughn
Fotograf:
George Richmond
Manuskript: Jane Goldman & Matthew Vaughn
Musik:
Henry Jackman & Matthew Margeson
Klip: Eddie Hamilton, Jon Harris
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:07