HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Star Trek II - Khan's Hævn, Directors Cut
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 20.09.2016
Udlånt af Paramount Pictures

"Star Trek II - Khan's Hævn, Directors Cut" instrueret af Nicholas Meyer med William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, Ricardo Montalban, Walter Koenig, George Takei, Nichelle Nichols and Kirstie Alley i de dominerende hovedroller er blevet genudgivet på Bluray den 8. september 2016. Dette er en særlig dato, idet det er præcis 50 år siden, at Star Trek TV serien havde premiere i USA - og floppede totalt.

Der er tale om en helt ny 4K scanning af den meget populære Star Trek film fra 1982. Den hidtidige BluRay udgave, er af kendere blevet meget kritiseret for, at have en blå tone, og for få detaljer.

Den nye udgave står knivskarpt med meget, meget fine farver og detaljer. Lydsiden er supergod med en hæftig dynamik på fronten og i effekthøjttalerne.

Det er den første af de 6 oprindelige biograf Star Trek film, der har fået denne de-luxe behandling af Paramount Pictures. Det bliver spændende at se om de resterende film får samme behandling. "Star Trek II - Khan's Hævn, Directors Cut" betragtes af kendere af Star Trek universet som en af de bedste i serien, og noget nær en klassiker blandt science fiction film. Personligt fortrækker jeg "Star Trek IV - The Voyage Home".

"Star Trek II - Khan's Hævn, Directors Cut" er en kompliceret historie om den gale skurk Khan Noonien Singh, der var med i den allerførste Star Trek episode, der havde præmiere d. 8 september, 1966 under titlen “The Man Trap”. Khan blev sendt i exil på en fjern planet af James T. Kirk, kaptajn ombord på USS Enterprise, det store rumskib, der er omdrejningspunktet i alle Star Trek seriens afsnit.

Captain James T. Kirk: What's your name?

Khan Noonien Singh: Khan is my name.

Captain James T. Kirk: Just Khan? Nothing else?

Khan Noonien Singh: Khan.

I løbet af filmens 117 minutter præsenteres vi for nye planeter, Genesys projektet, hævnmotiver, warp speed, "beam me up Scotty", personlige intriger, og en masse besætningsmedlemmer, der kikker interesseret og bekymret på runde TV skærme og fancy "read outs", alt imes de er klædt i 1980'er dress code. På siden startrek.com er der et fyldestgørende resume af handlingen.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


dr.dk

dw.com

 

Min Vurdering

 


4 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Hvad er forskellen på biografversionen og Directors Cut? Spilletiden er forøget med ca 3 minutter. Der er 8 steder, hvor filmen afviger fra biografversionen, og der er der heldigvis nogle eksperter, der har fundet ud af hvor det er. På siden trekbbs.com findes der en liste, der ser sådan ud:

!. Kirk's appt-----glasses line inserts
2. Kirk/Peter/ Scott in engineering--longer alternate take
3. Chekov talking to Carol line inserts
4. McCoy/Spock genesis argument--line inserts
5. Regula debate Carol Jedda etc---longer alternate take
6. Peter's death---much longer recut
7. Jeffries tube scene "That's my son"----entire short scene
8. 'Human ego' dialogue---entire short scene

Jeg er ikke i stand til at vurdere om filmen er bedre eller ringere i directors cut versionen i forhold til biografversionen. Jeg har først set biografversionen i 7OMM udgaven den 13. september 2016 i London. En af de ting der slog mig, da jeg så den på BluRayen, var studierne filmen er optaget i. Altså de sets og dekorationer, der danner rammen om historien. Det ligner TV studier, og ikke filmstudier. I ekstra materialet på Bluray får man svaret på dette, idet, Paramount Pictures var ikke interesseret i at bruge mange penge på denne produktion, og derfor lod deres TV afdeling stå for set decoration og kulisser. Den første film i serien havde kostet en formue, dobbelt så meget som budgetteret, og den floppede fælt ved præmieren i 1979.

Instruktøren Nicolas Mayer fortæller hvordan det næsten ikke lykkedes at komme igang med "Star Trek II", på trods af, at studiet allerede havde solgt filmen til biograferne med premiere i sommeren 1982. Få uger før man skulle igang med optagelserne var der endnu ikke noget manuskript. Der var flere udkast, der alle blev forkastet. Deadline for Industrial Light and Magic for at kunne nå at afleve alle special effect nærmede sig hastigt. Mayer skrev på to uger filmens manuskrip, der med få ændringer blev godkendt af filmens stjerner. Se og hør hele denne historie på det interessandte og fyldige ekstra materiale.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg, men der er følgende imponerende skattekiste af  bonusmateriale:

• Director’s Cut and Theatrical Version of the Feature Film
• Commentary by Director Nicholas Meyer (Director’s Cut and Theatrical Version) Commentary by Director Nicholas Meyer and Manny Coto (Theatrical Version) Text Commentary by Michael and Denise Okuda (Director’s Cut)
• Library Computer (Theatrical Version)
• The Genesis Effect: Engineering The Wrath of Khan HD
• Production:
-Captain’s Log
-Designing Khan
-Original Interviews with DeForest Kelley, William Shatner, Leonard Nimoy and Ricardo Montalban
-Where No Man Has Gone Before
-The Visual Effects of Star Trek II The Wrath of Khan
-James Horner: Composing Genesis HD
• The Star Trek Universe:
-Collecting Star Trek’s Movie Relics HD
-A Novel Approach
-Starfeet Academy: The Mystery Behind Ceti Alpha VI HD
• Farewell: A Tribute to Ricardo Montalban HD
• Storyboards:
-Main Title Concept
-Kobayashi Maru
-Ceti Alpha V
-Regula I
-Chekov and Terrell Find Khan
-Admiral’s Inspection • Khan’s Revenge
-Kirk Strikes Back Finding the Genesis Cave
-The Mutara Nebula
-Sneak Attack
-Genesis
-Honored Dead
• Theatrical Trailer HD

Det er herligt at gense Captain Kirk, Mr. Spock, Dr. McCoy, Scotty, Uhura, Sulu og Chekov igen efter mange års fravær fra denne TV-serie fan. Oven på alt det kitschede, tåbelige, tekniske og seriøse, er det i særdeleshed humoren, der for mig til at syntes godt om Star Trek universet. Det er ironien og kemien imellem Spok og Kirk, der er det sjove, når de sammen kæmper imod ukende absurditeter, fjender og udfordringer i det ydre univers. Jeg er ikke "trekkie", dvs en der ved alt om Star Trek universet, men det er sjovt science fiction. Det er utroligt underholdende og gense denne film, selv om plottte ikke er helt gennemskueligt. But who cares?
 
 
Dansk titel: Star Trek II - Khan's Hævn
Original titel:
Star Trek II The Wrath of Khan
Biografpremiere:
 27.08.1982
Bluray premiere:
08.09.2016
Spilletid: 117 min (3 minutter længere end biografversionen)
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  English: Dolby TrueHD 7.1 (48kHz, 24-bit)
Filmselskab:
Paramount Pictures
Cast: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, Ricardo Montalban, Walter Koenig, George Takei, Nichelle Nichols and Kirstie Alley
Director: Nicholas Meyer
Writers: Jack B. Sowards & Nicholas Meyer
Music by: James Horner
Cinematography by: Gayne Rescher
Editing by: William Paul Dornisch
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:07