HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Jack Reacher
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 28.04.2013
Udlånt af Paramount Pictures

Jack Reacher er en af de mest fascinerende helte, der nogensinde har banet sig vej fra bøgernes verden til biograflærredet. Nu får han sin længe ventede debut på Blu-ray og dvd, der udsendes den 25. april 2013 af Paramount Home Media Distribution.

Tom Cruise spiller titelrollen med den brutalitet, hans karakter er kendt for. Jack Reacher er baseret på bestsellerforfatteren Lee Childs ekstremt populære romanserie og er filmatiseret og instrueret af Oscar-belønnede Christopher McQuarrie. Jack Reacher er en film fyldt med nervepirrende action og spænding.

Blu-ray- og dvd-udgaven med Jack Reacher indeholder masser af fængslende ekstramateriale, herunder et intenst kig på Reachers vej til biograflærredet, filmfolkenes loyalitet over for karakterens sande væsen og deres store entusiasme omkring at skabe en actionthriller, der rækker tilbage til de skelsættende film fra 1970’erne. Ekstramaterialet indeholder også et kig på træningen og stuntkoreografien bag de realistiske og intense kampscener, en drøftelse med Lee Child af det globale Reacher-fænomen samt kommentarspor med Tom Cruise, instruktør Christopher McQuarrie og komponist Joe Kraemer.

Ekstramateriale:
Dvd
Kryds ikke klinger med Jack Reacher: Kampe og våben
Blu-ray
Kommentarspor med Tom Cruise og instruktør Christopher McQuarrie
Kommentarspor med komponist Joe Kraemer
When the Man Comes Around
Kryds ikke klinger med Jack Reacher: Kampe og våben
Reacher-fænomenet
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


jackreachermovie.com

jackreacher.dk

 
Udlånt af Paramount Pictures

Et skud smælder. En mand synker død om. Så et til og endnu et. På få sekunder ligger fem mennesker døde, ramt af en usynlig snigskytte. Politiet finder dog snart hans position og ud fra sporene finder de frem til en tidligere Irak-soldat, James Barr. Men han vil intet sige. Ikke andet end: Find Jack Reacher!
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Forsvarsadvokaten Helen Rodin står med en umulig sag, og da Jack Reacher pludselig dukker op, tager hun chancen og hyrer ham som opdager, selv om han tilsyneladende er opsat på at bevise den anklagedes skyld! For alt peger virkelig på Barr – alt for meget, mener Reacher snart. Frem for at se sagen som udtryk for patologisk blodtørst, begynder han at lede efter et motiv. Hvem kunne have interesse i at se et af de fem ofre død? Det viser sig, at Jack Reacher har stukket hånden i en hvepserede. Snart er han mål både for attentater og for politiets mistanke. Kun Helen stoler stadig på ham, og det kan komme til at koste hende dyrt… Christopher McQuarrie tager fat i Lee Childs populære figur Jack Reacher; en mand med en fortid, men uden bindinger. Han kommer og går, som han vil, blot med et mål for øje: Retfærdighed! I titelrollen viser Tom Cruise både rapkæftet vid og evner for nærkamp og biljagter. Han spiller over for bl.a. Rosamund Pike, Richard Jenkins, Werner Herzog og Robert Duvall – 22 år efter deres første møde i ”Days of Thunder”. ”Jack Reacher” er baseret på Childs roman ”One Shot”.
 
 

Maria's Anmeldelse

 
Udlånt af Paramount Pictures

Vi er vandt til at se Tom Cruise i rollen som den hemmelige agent i "Mission Impossible", en mand der har styr på sagerne, men da Jack Reacher går i gang bliver han meget a la Chuck Norris, you don’t find him, he’ll find you.

Komplottet er skide godt konstrueret, en snigskytte vi ikke aner hvem er, dræber 6 tilfældige mennesker og man går som tilskuer ud fra

1: der må stå noget bag mordene, eller
2: han dræber dem for sin fornøjelses skyld.

Snigskytten tages til fange, men selvfølgelig er der noget galt ellers så ville der ikke være en historie. Fyren de arresterer kaldes Barr, og ender i koma før han kommer for retten. Helen (Rosamund Pike, An Education) beundrer man pga. sit mål efter retfærdighed. Alle i filmen bortset fra Jack Reacher (Tom Cruise) mener Barr er snigskytten, derfor bliver filmen så interessant da Reacher mener noget helt andet.

Man sidder også selv med en fornemmelse der er noget galt. Og der er jo også skurkene og man aner ikke hvem de er og hvad deres intentioner er, men de dukker lige pludselig op. Det bliver forvirende og kan virke som om man sidder og ser to forskellige film.

Mens filmen skrider frem undersøger Reacher utallige ting verørende mordene og der er noget der ikke hænger sammen og der flyder en anelse Sherlock Holmes ind i filmen, han ser de små detaljer som ingen anden ser og kan danne en bedre forståelse af mangt og meget. Tom Cruise gør desværre også karakteren lidt irriterende engang imellem, for en fyr som Cruise er en mand med et ansigt man kan se blive ældre, film efter film, og det kan man også se i rollen som Jack Reacher, hvilket er lidt sørgeligt. Et andet tidspunkt foregår i en bar hvor han opdager nogen er ude efter ham, men ved ikke hvem er og han forsøger at være sarkastisk, men ender i stedet for at ende som vild grov – en side der ikke passer til Cruise optræden. Først efter begynder det at blive mere interessant at se filmen, for så kommer komplottet vi har undret os over siden starten. Reacher kender Barr og fortæller hans baggrundshistorie, og da det primære offer i skudserien var en kvinden indenfor et bygge firma vil man gerne vide hvorfor, og det forklares.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Til sådan en film er et bilrace nødvendigt, men under scenen ser det ikke ud som om Cruise har styr på noget og går fra den top hårde Jack Reacher til en meget bange fyr.

Som vi sidder og ser dette sidder man selv og tænker, okay nu er filmen snart slut. Og dog. Ikke helt endnu. Nu skal vi først lige have Barr’s navn renset, fundet skurkene og neutraliseret dem og så kan alle tage glade hjem. Og så skal man også sætte sin tvivl overfor to stærke karaktere Chief Inspector Emerson (David Oyelowo) og Mr Rodin (Richard Jenkins) (Helens far)

Og det tager så lige ca 1 time tilbage af filmen.

De efterfølgende 30 minutter for Reacher renset Barr’s alibi for IKKE skød de 5 mennesker i starten, Helen bliver bortført og holdes under observation og de sidste halve time er der gunfight i et gammelt mine område, meget typiske scener for en som Cruise, og ærgerligt nok ikke noget nyt at se.

Barr’s navn er renset, Reacher er af sted endnu engang og filmen kan endelig slutte.

Joe Kreamer har lavet et fedt stykke musik til filmen der er baseret på Lee Child’s bog ”One Shot” som er godt og grundigt skruet sammen og ret så forvirrende i enkelte scener og Werner Herzog (Grizzly Man og Rescue Dawn) spiller en glimrende skurk, som man desværre ikke høre så meget om.
 
 
Dansk titel: Jack Reacher
Original titel:
 Jack Reacher
Biografpremiere: 
03.02.2013
Bluray premiere:
25.04.2013
Spilletid: 2:10
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  7.1 Dolby True HD + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures
Hovedroller: Tom Cruise, Rosamund Pike & Richard Jenikns
Instruktion og manuskript Christopher McQuarrie
Efter roman af Lee Child
Redigering:
Kevin Stitt, A.C.E.
Fotograf: Caleb Deschanel, A.S.C.
Musik:
Joe Kraemer
   
 

Maria's Vurdering

 


3
DP70 maskiner ud af 6
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:07