HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Good Wife, Season 4
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 28.07.2014
Udlånt af Paramount Pictures

Alicia Florrick er tilbage, skarp som altid både i og uden for retssalen. I denne fjerde sæson møder hun nye udfordringer privat og på jobbet og er igen .... Den gode hustru og en stærk leder!

Julianna Margulies, der både har vundet en Golden Globe® og en SAG Award®*, spiller Alicia Florrick, den ukuelig kone til en statsanklager, der er faldet i unåde. Efter mandens politiske og seksuelle eskapader overtager Alicia selv styringen af sit liv og opdragelsen af parrets to teenagere.

Samtidig beslutter hun sig for at forfølge sin oprindelige drøm om at blive en succesrig forsvarsadvokat – en drøm, hun opgav, da hun stiftede familie. Hun bliver ansat i samme firma som sin tidligere klassekammerat fra jurastudiet, og nu kommer hendes evner som forsvarsadvokat virkelig på en prøve.

Efter i 13 år ikke at have sat sine ben i en retssal står hun her nu igen, men denne gang over for en flok unge konkurrenter. Alicia er dog fast besluttet på at skabe et nyt liv for sig selv og sine børn … én sag ad gangen.

For nogle år siden så jeg for første gang The Good Wife, og blev betaget af serien med det samme. Efterfølgende har jeg set alle afsnittene i alle sæsoner. Og nu kommer sæson 4 på dansk DVD, der til september efterfølges af sæson 5, samtidigt med, at sæson 6 ruller over skærmen i USA.

Generelt er det herligt at se TV hvor man kan nyde at man kender persongalleriet, og deres relationer, og samtidigt blive meget overrasket over uendelige plottwists, som gør det hele seværdigt. Ikke sjældent sad vi og sagde "Hov, hvad var nu det?", når det ikke gik helt some forventet.
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

The Good Wife, Sæson 1

Internet link:


The Good Wife - wiki


 

Hvordan er TV serien?

 


5 DP70 maskiner ud af 6, for den fremadskridende handling
hvor det ene afsnit tager det næste. Det er stærkt vanedannede at følge med i, og vi kan næsten ikke vente til sæson 5, der forventes udgivet i september.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Det faste persongalleri er tilbage i sæson 4, Alica Florrick, fint spillet af Julianna Margulie, hendes mand Chris Noth, og hans kampagneleder & rådgiver eminent spillet af skotten Alan Cumming. På advokatkontoret Lockhart/Gardner ser vi skuespillerne Josh Charles, Archie Panjabi, Christine Baranski og Matt Czuchry.

Der er flere historier der vikles ind i hinanden i hvert afsnit, men groft sagt er der 3 hovedhistorier i hvert afsnit. Familieforholdet imellem Alicia og hendes mand, der er flyttet fra hinanden i 1. sæson, deres forhold til deres to børn, og forældrene - hvor det kun er mødrene der lever endnu. Vi er blevet præsenteret for begge bedsteforældrene og Alicia's bror, der alle gør deres liv en anelse besværligt.

På kontoret er der de daglige juridiske sager om alt imellem himmel og jord. Kalinda er deres overeffektive detektiv, altid ulastelig klædt i nylonstrømper, make up og lange støvler. Hun spilles overbevisende af Archie Panjabi, og hun har selv et lidt skummelt privatliv, med forhenværende mænd, der gør livet besværligt. Men Kalinda er en handlingens kvinde, og får reddet sig ud af alle situationer - ligegyldigt hvor latterligt håbløse de ser ud. Der er en hvis selvironi i hendes rolle som jeg godt kan lide. Matt Czuchr spiller Cary Argos, der blev ansat sammen med Alica i sæson 1. Alicia og Cary har et indbyrdes godt forhold, og kommer oven i købet til at dele kontor i afsnit 4, og det skal vise sig, at Cary får afgørende betydning for Alicia's fremtid. Josh Charles og Christine Baranski spiller Lockhart/Gardner og kæmper hver dag en kamp for at firmaet ikke går konkurs. Josh har en blakket fortid, som kommer til udtryk hen imod de sidste afsnit.

Første afsnit lægger ud med at Alicia's søn bliver stoppet af politiet på landevejen mistænkt for at transportere narkotika. Det er selvfølgelig slet ikke rigtigt. Knægten optager samtalerne på sin telefon, og så er der lagt op til ballade. Farmand på træde hjælpende til, og til sidst udredes alle trådene.

Lockhart/Gardner er i dybe økonomiske problemer og driften overtages mere eller mindre af "Clarke Hayden" spillet af Nathan Lane. Hans beslutninger og dispositioner giver ofte de ønskede konfikter, der gør serien underholdende.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

I det hele taget er persongalleriet udfyldt at mange helt eminente skuespillere. En af partnerne i Lockhart/Gardner spilles af Zach Grenier. Hans karakter "David Lee" er helt igennem kynisk og brutal - og derfor kan man jo lide ham (i en TV serie).

I det hele taget er der mange der er værd at fremhæve. F.eks. Stockard Channing i rollen some den drikfældige mor til Alicia: Herligt at se hende - hun jo med i "Grease" i 1978 i rollen som Betty Rizzo.

F Murrey Abraham  - fra "Amadeus" - er gæsteadvokat, ligesom Michael J Fox - fra "Back to the Future".  Michael J Fox's Luis Canning er en slesk, men talentfuld gæsteadvokat, der ofte giver Alicia grå hår i hovedet, når han repræsenterer brodne kar under anklage. Wallace Shawn er også en af mine favoritskuespillere, der dukker op som utraditionel og klog gæsteadvokat. Højdepunktet hen i mod slutningen af sæson 4 er Kyle McLauglin - kendt bl.a. fra "Twin Peaks", som spiller en FBI chef, fast besluttet på at Ali Gold - Peter Florrick's rådgiver - skal fratages jobbet, pga. bestikkelse. Kyle McLauglin's roller leder tankerne hen til rollen som FBI agenten i "Twin Peaks"'s Dale Cooper fra 1990, med hans kunstige smil, og overcharmerende facon.

På skurkesiden må jeg sige at "Mr Sweeny", spillet af Dylan Baker tager de fleste kegler. I sæson 1 blev han frikendt for mordet på sin kone, og han dukker op igen i sæson 4 anklaget for noget nyt, der kan sende ham i fængsel på livstid. Men Mr. Sweeny er ikke som vi tror, og i slutningen af den sidste disc, får han afgørende betydning for handlingen i sæson 5. det skal blive spændende af se.

Som et kuriosum optræder real-life TV celebritet Charlie Rose som sig selv, og Borgmester Bloomberg fra New York - hvad han laver i en TV serie der foregår i Chicago ved jeg ikke.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

På den personlige front er Alicia splittet imellem ægteskabet med sin mand, der som bekendt var hende utro i sæson 1, og hende ungdomskæreste Will gardner. Alicia flyttede da Peter kom i fængsel, og startede sin nye karriere hos Lockhardt/Gartner. Peter Florrick er en svindler, der optræder som "straight man" i de efterfølgende sæsoner i sin jagt på at vinde valget som guvernør i Illinois med Eli Gold som leder af kampagnen. Man tror ikke helt på ham. Der er noget muggent og lusket ved ham. Og sådan skal det jo være, ellers var det jo ikke spændende.

Alicia går i endelig  i seng med Will i det første afsnit på disc 3, og bortset fra et par erotiske scener på et badeværelse er serien forbløffende sex-løs. Og der det er jo underligt med alle de smukke mennesker der optræder i serien. Hele sæson 4 afsluttes med en cliff-hanger i den bedste still. Med intelligent klipning efterlades tilskueren i hysterisk begejstring over den overraskende slutning i det allersidste afsnit, når der står en kollega og banker på døren til Alicia's lejlighed. Kort og godt er The Good Wife stadig utroligt underholdende. Det ene afsnit tager nemt det næste. Det er stærkt vanedannede at følge med i, og vi kan næsten ikke vente til sæson 5, der forventes udgivet i september.

DVD leveres med 6 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:

• Seat Of Power: Directing The Good Wife
• Standards & Practices: Sex And The Good Wife
• The Ties That Bind
• Style Evolution: The Fashion Of The Good Wife
• Deleted Scenes
 
 

Episoder:

01: I Fought the Law
02: And the Law Won
03: Two Girls, One Code
04: Don't Haze Me, Bro
05: Waiting for the Knock
06: The Art of War
07: Anatomy of a Joke
08: Here Comes the Judge
09: A Defense of Marriage
10: Battle of the Proxies
11: Boom De Yah Da
12: Je Ne Sais What?
13: The Seven Day Rule
14: Red Team, Blue Team
15: Going for the Gold
16: Runnin' with the Devil
17: Invitation to an Inquest
18: Death of a Client
19: The Wheels of Justice
20: Rape: A Modern Perspective
21: A More Perfect Union
22: What's in the Box?
   
Dansk titel: The Good Wife. Hele sæson 4 (2012/2013), 22 episoder fordelt på 6 DVD
TV premiere:
 Efterår 2012
DVD premiere:
04/06/2014
Spilletid: 918 Min., ca. 15 timer, 18 minutter
Filmformat:
1,78:1
Lydformat:
  Audio: Engelsk Dolby Digital 5.1, Region 2 DVD Film - Dansk Udgave
Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk, hollandsk
Produktionsland
USA
 
Hovedroller: Matt Czuchry, Makenzie Vega, Josh Charles, Archie Panjabi, Christine Baranski, Julianna Margulies, Alan Cumming
Instruktør:
Michael Zinberg, Rosemary Rodriguez
Oprindelige Ide:
Leonard Dick, Ted Humphrey
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06