HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

"The Good Wife", Sæson 1
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 08.02.2012
Udlånt af Paramount Pictures

"The Good Wife"
: Julianna Margulies, der både har vundet en Golden Globe® og en SAG Award®*, spiller Alicia Florrick, den ukuelig kone til en statsanklager, der er faldet i unåde. Efter mandens politiske og seksuelle eskapader overtager Alicia selv styringen af sit liv og opdragelsen af parrets to teenagere.

Samtidig beslutter hun sig for at forfølge sin oprindelige drøm om at blive en succesrig forsvarsadvokat – en drøm, hun opgav, da hun stiftede familie. Hun bliver ansat i samme firma som sin tidligere klassekammerat fra jurastudiet, og nu kommer hendes evner som forsvarsadvokat virkelig på en prøve.

Efter i 13 år ikke at have sat sine ben i en retssal står hun her nu igen, men denne gang over for en flok unge konkurrenter. Alicia er dog fast besluttet på at skabe et nyt liv for sig selv og sine børn … én sag ad gangen.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

The Good Wife, Season 4

Internet link:


The Good Wife

facebook

imdb.com

 

Hvordan er TV serien?

 
Julianna Margulies til venstre som Alicia Florrick, og hendes bandit af en mand spillet af Chris Noth, der ender i fængsel. Udlånt af Paramount Pictures

Det er sjældent at jeg ser amerikanske TV-serier. Dels fordi de alle handler om det samme; mord. vold og modbydeligheder som jeg ikke spilder min tid på at se, og dels fordi jeg nemt kan finde på noget bedre at bruge tiden på, end at se TV i det hele taget.

Ind af døren kommer så "The Good Wife", som jeg aldrig har hørt om, eller set noget af. Det viser sig at være et klassisk "court room drama", med troværdige sager fra afsnit til afsnit, som "Alicia Florrick" skal løse inden der er gået 45 minutter og slutteksterne ruller over skærmen. Med den attraktive og talentfulde Julianna Margulies i den altdominerende hovedrolle, er der lagt op til en super serie med masser af spænding og finurligheder.

Julianna Margulies spiller den modne kvinde, der med sin personlighed, godt detektivarbejde, intuition og en spandful livserfaring undersøger sagerne til bunds, og opdager detaljerne, der til sidst får afgørende betydning for udfaldet. Vi som tilskuere, ved ikke mere end hun gør, så vi går på opdagelse med hende. Næsten lige som i ”Columbo”. Der er ikke skyggen af sædvanlig amerikansk skydegal adfærd, hvilket jo er noget helt nyt. Problemløsning med hovedet i stedet for at skyde på hinanden i TV.
 
 
Archie Panjabi og Julianna Margulies. Udlånt af Paramount Pictures

Sideløbende med Alicia's sager på advokatkontoret, er der noget lusket ved fængslingen af hendes mand, den forhenværende "District attorney", spillet af Chris Noth (som jeg vist kun har set i filmen "Sex and the City"). Der bliver rodet lidt op i mandens sag fra afsnit til afsnit, og jeg forventer, at det hele bliver afsløret i de sidste afsnit, hvorfor han virkeligt sidder i fængsel.

Serien er velspillet, og rigtigt godt lavet til min smag. Flotte billeder (af Fred Murphy), flot lydside, rolig klipning og musikken er meget fin (af Danny Lux). Forteksterne kommer først 8-10 minutter inde i hvert afsnit, hvilket jeg også godt kan lide - en rolig opbygning af spændingen. Sagerne er troværdige, og dialogen er heller ikke hysterisk amerikansk.
 
 
Matt Czuchry og Archie Panjabi. Udlånt af Paramount Pictures

Alicia er den centrale figur med en mand i fængsel, men omkring Julianna Margulies er der en fast kreds af skuespillere, der alle giver nogle troværdige præstationer: hendes hjælper, "sideskick" og fortrolige er Archie Panjabi ("Bend it like Beckham", "The Constant Gardener"), der har gode forbindelser til politiet. På advokatkontoret er der den ældre kollega Christine Baranski ("Mamma Mia! The Movie", "The Birdcage", "Addams Family Values"), hendes chef Josh Charles ("Hairspray"), og den slikkede og mistænkelige Matt Czuchry ("Eight Legged Freaks").

Det bliver spændende at se hvordan historien udvikler sig især med den nye distriksadvokat, Alicia’s modstander, der har mere materiale vedrørende hendes mand’s bedrifter, end han vil ud med i de første afsnit. Der er noget muggent ved ham. Hver afsnit varer ca 45 minutter, og serien er produceret af Ridley og Tony Scott, to englændere med en betydelig filmportefølje.

"The Good Wife" kan varmt anbefales.
 
 
Idé: Michelle & Robert King
Medvirkende: Julianna Margulies (Skadestuen), Chris North (sex and the city) & Josh Charles (Døde poeters klub)
Instruktør: Félix Enríquez Alcalá
Release: 2009 (US)
Genre: Krimi, drama, mystik
Aldersgrænse: 11-15 år
Land: USA
Sprog: Engelsk
Musik: David Buckley (46 episoder, 2010-2011) & Danny Lux (10 episoder 2009)
Awards: har vundet 10 ud af 50 nomineringer – bl.a. Emmy(2011) og Golden globe (2010)
Produktion: Kings Size Production
Spilletid pr. Episode: 40-60min
Lyd: Dolby Digital
Format: 1,78 : 1
   
 

Thomas' Anmeldelse

 


5 DP70 maskiner ud af 6, for den fremadskridende handling, i roligt tempo, gode skuespillere, troværdige historier, fin lyd, flot fotograferet og flot klip.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06