HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Going in Style
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 17.08.2017
Udlånt af Warner Brothers

Morgan Freeman, Michael Caine og Alan Arkin spiller de gamle venner Willie, Joe og Al, der beslutter sig for at træde ved siden af dydens smalle sti, efter de mister deres pension. De er desperate efter at kunne betale deres regninger og tage sig af deres nærmeste, så de sætter alt på spil og beslutter sig for at røve den selv samme bank, der tog deres penge.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 
Udlånt af Warner Brothers

"Going in Style" instrueret af Zach Braff er en komedie med Morgan Freeman, Michael Caine og Alan Arkin i de dominerende hovedroller, og den udgives på Bluray den 17. august 2017.

Willie, Joe og Al i skikkelse af Morgan Freeman, Michael Caine og Alan Arkin planlægger af røve deres bank med skydevåben i New York, fordi banken tilbageholder deres pension, da deres gamle arbejdsplads er blevet solgt.

De er alle pensionister og har svært ved at gå, stå og løbe. Skavankerne gør, at de ikke er særligt smidige længere. De bruger meget af deres tid på at sidde og se TV, og kommenterer hvad der foregår på skærmen. I det lokale hjælper de med at arrangere fest og farver for de lokale sammen med de øvrige pensionister der bl.a. tæller navne som Christoper Lloyd and Ann Margret.

Meget af filmen går med at de skal planlægge røveriet, og at de ikke vil stjæle mere end de skal bruge til deres pension. Det er en flok noble røvere med andre ord. Hvis udbyttet bliver større, aftaler de hvad der skal gøres ved det. Det gode ved filmen er Freeman, Caine og Arkin. Deres blotte tilstædeværelse alene, gør filmen seværdig. Deres timing og selvironi er morsomt.

Filmen præsenteres i "scope" formatet på 3,39:1, og det er en meget fint billede på BluRayen.
 
 
Udlånt af Warner Brothers

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:
 
• Kommentarspor med instruktøren Zach Braff
• Slettede scener

"Going in Style" er et re-make af en film med samme navn fra 1979, med George Burns, Art Carney, Lee Strasberg. Den nye version vil gerne være en komedie, og den aftvinger da også et grin her og der, men det er ofte fordi de tre hovedrolleindehavere har mange gode kommentarer til deres liv, og de skavanker de nu har. Det er ikke fordi plottet er godt.

Jeg syntes ikke rigtigt, at det er en morsom film, med dette plot, der er en blanding af pensionisthumor, og skydevåben. Det er ikke troværdigt at stjæle pengene som i "The Dark Knight". Det ville have været meget mere elegant, at stjæle pengene med livslang pensionistsnedighed og uden brug af trusler og våben. Hvordan det skulle foregå, ved jeg ikke, men det er jo det, at manuskriptforfattere er god til at finde ud af.

Filmen var annonceret på kino.dk, men afventede dansk biografpremiere da dette skrives. Jeg tror det er tvivlsomt om den kommer op i danske biografer, da den nu er udgivet på BluRay. Det er ærgeligt at filmen ikke er så god som forventet, i betragtning af disse skuespilleres karisma, og præstationer fra en livslangt karriere på det hvide lærred. Trekløveret lægger i den grad op til en interessant og underholdende filmoplevelse, men den falder desværre pladask på gulvet.
 
 

Vurdering

 


2 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06