HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

"Footloose"
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 13.03.2012
Udlånt af Paramount Pictures

TIDEN ER INDE…TIL AT SLÅ SIG LØS MED EN FANTASTISK, MODERNE VERSION AF KLASSIKEREN FRA 80’ERNE

Sensationel genindspilning lanceres den 13. marts 2012 på Blu-ray og Dvd med mere end en times ekstramateriale, som inkluderer slettede scener, bag kulisserne og meget mere!

Den moderne elskede klassiker "Footloose" kommer på Blu-ray og Dvd den 13. marts 2012 fra Paramount Home Entertainment. Forfatter/instruktør Craig Brewers ("Hustle & Flow") moderne opdatering med tempofyldt dans, en inspirerende historie og en imponerende besætning af både nye stjerner og filmveteraner har henrykket publikum i alle aldre med sin kombination af ungdommelig livsglæde og smittende humor.

Kenny Wormald har sin første hovedrolle som Ren MacCormack, en ung fyr fra storbyen, som kommer til den lille by Bomont, hvor al dans er forbudt. Ren konfronterer Bomonts præst (Dennis Quaid) og trodser forbuddet sammen med præstens datter (Julianne Hough, “Dancing with the Stars”). I processen minder han hele byen om, at dans er mere end ungdommeligt højt humør, det er en hyldest til selve livet. Filmen har også Andie MacDowell ("Beauty Shop") og Miles Teller ("Rabbit Hole") i store roller og et fantastisk soundtrack med kunstnere som Blake Shelton, Big & Rich, Ella Mae Bowen og mange flere.

Blu-ray-versionen af "Footloose" indeholder mere end en times ekstramateriale som slettede scener, tilbageblik til den oprindelige film, korte featurettes om stjernerne og deres dans, kommentarer af Brewer, musikvideoer og meget mere.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:

Footloose
 

Er den god?

 
Kenny Wormald og Julianne Hough. Udlånt af Paramount Pictures

Er den god? Ja, den var ikke så ringe endda. Ganske uskyldig og forglemmelig underholdning som den amerikanske filmindustri fremtryller på eminent vis.

Jeg syntes jeg kunne huske nogle overvejende negative anmeldelse i 2011, da Paramount's genindspilning af 1984 hittet "Footloose" havde premiere den 13. oktober i de danske biografer. De dårlige anmeldeser var groft overdrevne.

Den nye udgave af "Footloose" er ikke noget mesterværk, og den præsenterer ikke rigtigt nogen overraskende præstationer fra skuespillerne, eller nogle interessante plot twists, men den er en fin uskadelig film, velfotograferet desværre uden sex, eller noget rigtigt iørefaldende musik - måske lige bortset fra et blues nummer i starten af filmen - og så selvfølgelig titelnummeret, der har været en ørehænger siden 1984.
 
 
Dennis Quaid som præsten. Udlånt af Paramount Pictures

En simpel historie om konflikten imellem en lille by's præst og hans negative holdning til at de unge selvfølgelig gerne vil danse. Dans er nemlig forbudt, og det vil vores helt jo ikke finde sig i. Det er en omgang Teenage Americana, som vi danskere måske ikke rigtigt kan følge med i endsige forstå.

Konflikten optrappes naturligvis igennem filmen, og det hele ender godt. De unge for lov at danse, og præsten forstår til sidst, at hans datter er en semi-voksen pige, der har lov til at danse med hvem hun lyster.

Som et kuriosum kan jeg nævne, at jeg selv viste den originale udgave af filmen i Københavnerbiografen Cinema 1-8 da den havde premiere i 1984. Det var en meget populær film dengang, men jeg fik aldrig selv set den.

Spørgsmålet er om denne udgave af "Footloose" vil gøre det samme for Kenny Wormald's karriere ("Ren"), som den oprindelige film gjorde for Kevin Bacon's karriere. Kun tiden vil vise det. De øvrige biroller fra den første film; Lori Singer, John Lithgow og Dianne Wiest hører vi ikke meget til idag. I den nye udgave er det Dennis Quaid og Andie MacDowell, der har rollerne som forældrene og Julianne Hough spiller datteren. Julianne Hough har iøvrigt de mest blå øjne jeg har set siden Henry Fonda og Terence Hill.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Både Dennis Quaid ("The Right Stuff" og "The Big Easy") og Andie MacDowell ("Greystoke, the Legend of Tarzan, Lord of the Apes" og "Green Card") startede deres karriere i starten af 1980erne.

Jeg havde forventet en del mere dans i en "dansefilm" som "Footloose", men der er ikke meget gang i hofterne.

"Footloose" er flot fotograferet af Amelia Vincent i knivskarpt Super 35, og præsenteret i "Scope" på Blu-ray'en, i modsætning til originalen der var fotograferet i 1,85:1 widescreen. Det er flotte landskaber fotograferet i smukt solnedgansglys, så skuespillerne og kulisserne ser rigtig flot ud.
 
 
Blu-ray

"Footloose" på Blu-ray præsenteres i 1080p high definition med engelsk 5.1 DTS-HD master audio, fransk 5.1 Dolby Digital, spansk 5.1 Dolby Digital, tysk 5.1 Dolby Digital, italiensk 5.1 Dolby Digital og engelsk audiobeskrivelse med undertekster på engelsk, engelsk for hørehæmmede, fransk, tysk, hollandsk, italiensk, spansk, svensk, norsk, dansk og finsk.

Ekstramateriale indeholder følgende: Kommentar af instruktør Craig Brewer, tilbageblik: gendigtning af Footloose, klip med alle stjernerne i Footloose, dans med stjernerne fra Footloose, slettede scener med valgfri kommentar af instruktør Craig Brewer, “Footloose” musikvideo af Blake Shelton, “Fake ID” musikvideo af Big & Rich, “Holding Out For A Hero” musikvideo af Ella Mae Bowen og Footloose-rap

Dvd

Dvd’en præsenteres i widescreen i forbedret kvalitet til 16:9-tv med engelsk 5.1 Dolby Digital Surround og engelsk audiobeskrivelse med undertekster på engelsk, svensk, norsk, dansk, finsk og hollandsk.

Ekstramateriale: Kommentar af instruktør Craig Brewer, slettede scener med valgfri kommentar af instruktør Craig Brewer og “Fake ID” musikvideo af Big & Rich
 
 
Dansk titel: Footloose
Original titel:
 Footloose 
Biografpremiere: 
31.10.2011
Bluray premiere:
13.03.2012
Spilletid: 1:53
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures
Hovedroller: Kenny Wormald (Ren MacCormack), Julianne Hough (Ariel Moore), Dennis Quaid (Rev. Shaw Moore), Andie MacDowell (Vi Moore), Ser'Darius Blain (Woody)
Instruktør: Craig Brewer
Manuskript:
Dean Pitchford (skrev også 1984 udgaven) og Craig Brewer
Redigering:
Billy Fox
Fotograf: Amy Vincent
Musik:
Deborah Lurie
   
 

Thomas' Anmeldelse

 


3 DP70 maskiner ud af 6, for den flotte fotografering.
 
 
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06