HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Flight
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 27.06.2013
Udlånt af Paramount Pictures

I "Flight" spiller Denzel Washington piloten Whip, der har en hemmelighed. Han har et alkoholmisbrug, der endnu ikke er blevet opdaget af kollegerne. Da Whip på mirakuløs vis redder et rutefly fra at forulykke, bliver han genstand for en undersøgelse, der skal afklare, hvad der gik galt under turen. På den ene side hyldes han som helten, der som den eneste kunne redde flyet fra styrt, og på den anden side sås der tvivl om hans tilstand under flyvningen.

Flight indspillede 92 mio. dollars i USA og cementerer endnu engang Denzel Washingtons stjernestatus. Instruktør Robert Zemeckis er efter at have stået bag tre animerede film ("Polarekspressen", "Beowulf" og "A Christmas Carol") tilbage som live action-instruktør.

Zemeckis har tidligere haft succes med den seksdobbelte Oscar-vinder 'Forrest Gump' fra 1994. Ud over Denzel Washington ses Melissa Leo, der modtog en Oscar for sin birolle i ’The Fighter’ (2010), samt Don Cheadle (Hotel Rwanda) og John Goodman (Operation Argo).

"Flight" blev nomineret til to Oscars i kategorierne Bedste mandlige hovedrolle og Bedste originale manuskript.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:

Flight

Flight Wiki

imdb

 

Anmeldelse

 


3 DP70 maskiner ud af 6, for den realistiske skildring af en alkoholiker, der har mistet kontrollen med sit liv.
Denzel Washington leverer en solid og overbevisende præstation som alkoholiker. Desværre er "Flight" en noget langtrukken affære, bortset fra filmens nervepirrende katastrofeanslag, hvor en flyver styrter ned.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

"Flight"
er den nye film fra Robert "Bob" Zemeckis med Denzel Washington i hovedrollen som alkoholiseret flypilot. En helt igennem usympatisk person med et massivt forbrug af alkohol og narkotika - og hvem bryder sig om at se Denzel Washington ("Glory") spille en ubehagelig karakter? Den pæne mand. Hvem kan dog tro på det?

I de første 20 minutter af filmen ses hvordan han vågner op på motelværelset, drikker og indtager kokain for at holde sig oprejst til dagens rutine flyvetur til Atlanta. Hans afvigende adfærd i cockpittet bemærkes af hans (religiøse) co-pilot, og det øvrige personale. Han lugter af alkohol, men ingen kollegaer stopper ham. Flyet starter i et voldsomt regnvej, og maskinen starter en brutal opstigning til roligt vejr over skydækket. Efter en halv times flyvning vågner Whip Whitaker (Denzel Washington), da maskinen er på vej mod jorden i et styrt, der ser ud til at blive fatalt for alle.

Filmen handler om, at Whip Whitaker trods alkohol og narkotika får rettet flyveren op og nødlandet på en mark, så "kun" 6 medpassagerer omkommer. Efterfølgende finder myndighederne ud af hans fysiologiske tilstand, og vil naturligvis sætte ham i fængsel.
 
 
Whip Whitaker (Denzel Washington) som pilot. Udlånt af Paramount Pictures

"Flight" var en helt anden film end det jeg havde forestillet mig. Jeg troede - efter at have set trailer, plakat mv., at, det var et form for kombineret katastrofefilm / retsalsdrama. I stedet viser det sig, at det er det en seriøs film om en mands deroute som misbruger, hans løgne og bedrag - ikke mindst over for sig selv. Sideløbende med Whits nedtur, følger vi også den oblgatoriske parallelhistorie om den narkotikaprostituerede Nicole, fint spillet af Kelly Reilly ("Sherlock Holmes") - hun vil væk fra sit misbrug. Hun gør en ihærdig indsats for at hjælpe og støtte Whit. Bl.a. tager hun ham med til AA møder - uden at han vil erkende, at han har et misbrug.

Birollerne er fint fordelt imellem Don Cheadle som advokaten Hugh Lang, der skal "køre" sagen for Whip Whitaker. Hugh Lang bryder sig ikke om sagen pga. det moralske dilemma. John Goodman spiller rollen som Harling Mays, Whip's ven og leverandør af narkotika. Rollen er temmeligt over-the-top, og jeg syntes karakteren falder lidt ud til den ene side. Et komisk indslag i en alvorlig historie. Harling ses kun i et par scener i filmen. Men hvordan passer han ind i Whit's liv? Hvor kommer han fra, og hvor har han sit narkotika fra? Det får vi ikke svar på. Den altid solide Bruce Greenwood spiller Charlie Anderson ("Thirteen Days"), hans gamle ven og pilot fra millitæret.
 
 
Nicole (Kelly Reilly) og Whip Whitaker (Denzel Washington). Udlånt af Paramount Pictures

Filmen er flot fotograferet af Don Burgess i CinemaScope format. Lydsiden fejler heller ikke noget. Det er gennemgående en film hvor der tales meget, og det lyder fint i både DTS 5.1 HD Master Audio eller 5.1 Dolby Digital.

Vi ser gentagende gange hvorledes Whit falder tilbage til flasken, og gang på gang "reddes" af Nicole. Filmen handler ikke om flyvning som titlen indikerer, men istedet om selverkende og den svære vej vejen dertil. "Flight" slutter på bedste Hollywoodske vis, med at han endelig erkender, at han er en løgner og bedrager.

Filmens første 20 minutter er rigtigt spændende og en intens oplevelse i flyveren (omend opså temmeligt urealistisk), men herefter falder tempoet drastisk i de efterfølgende 120 minutter. Nogle steder går filmen helt i står, og man sidder og venter på, at NU der skal ske noget. En spilletid på 1 time og 50 minutter ville være passende. Det er imidlertid herligt at se en "rigtig" film fra Bob Zemeckis igen - efter hans animerede motion-capture film - men "Flight" kan  - trods solide skuespilspræstationer - desværre ikke måle sig med "Forrest Gump" eller "Back to the Future".

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:
 
• Origins of "Flight" (ca 10 min)
• Making of "Flight" (ca 11 min)
• Anatomy of a Plane Crash (7 min)
• Q&A Highlight (14 min)
 
 
Dansk titel: "Flight"
Original titel:
"Flight" 
Biografpremiere: 
28.02.2013
Bluray premiere:
27.06.2013
Spilletid: 2:18
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures
Hovedroller: Kelly Reilly, Denzel Washington, Don Cheadle, John Goodman, Bruce Greenwood
Instruktør: Robert "Bob" Zemeckis
Manuskript:
John Gatins
Redigering:
Jeremiah O'Driscoll
Fotograf: Don Burgess
Musik:
Alan Silvestri
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06