HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Fences
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 21.05.2017
Udlånt af Paramount Pictures

Se Oscarvinder Denzel Washington og Oscarvinder Viola Davis i filmatiseringen af August Wilson's Pulitzer Prize-vindende teaterstykke. Filmen foregår i 1950erne i Pittsburgh og fortæller på passioneret vis historien om Troy Maxson, en tidligere baseballspiller i den såkaldte Negro League. Dette drama beskæftiger sig med de universelle sandheder om kærlighed og tilgivelse.

"Fences" er instrueret af Denzel Washington og med Viola Davis og Denzel Washington i de dominerende hovedroller. "Fences" udgives på Bluray den 4. maj 2017.

"Fences", eller hegnet, handler om et hegn, som Troy skal bygge i baghaven, men også om de mentale hegn han har bygger op i sit liv, imens han stille og roligt har fremmedgjort sig selv i forhold til sin familie og venner.

"Fences" er en gribende film om en familiefar, hvis liv falder fra hinanden, imens hans to sønner vokser op og tiderne skifter omkring ham i Pittsburg, lige efter 2. Verdenskrig. Denzel Washington har den altdominerende rolle som Troy Maxon (53), skraldemand, bitter og far til 2 sønner. Den voksne musiker Lyons på 34, og teenagerne Cory på 17, der gerne vil være fodboldspiller. Han er gift på 18. år med Rose, der tolererer Troy's evige klagen over hvad som helst i tilværelsen. Det er Rose, der holder sammen på familien, med de to sønner og faderen.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


5 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
   
Udlånt af Paramount Pictures

De første 21 minutter taler Denzel nærmest uafbrudt, så man er helt udmattet. Filmversionen spiller i 2 timer og 19 minutter, men tiden flyver afsted fordi historien - simpel som den er - et meget fint skruet sammen. Næsten hele historien foregår i Maxon familien's hus, og den lille baghave, hvor Troy skal bygge et hegn. Troy er af den klasiske skole, hvor man skal arbejde før fornøjelser. Man skal ikke købe et TV før taget er repareret. En rigtig irriterende gammelklog far, som kun har få venner, bl.a. kollegen Bono, der tålmodigt lytter til Troy.

Som historien skrider frem, viser det sig, selvfølgelig, at Troy både er Viola utro, han er alkoholiker, har et temmeligt belastende forhold til sine to sønner, og ikke mindst en blakket fortid som tyv og morder. Han forlod sit eget hjem som 14 årig, efter et opgør med sin egen far. Hans mor efterlod ham allerede som 8 årig, da hun ikke kunne holde hans far ud. Han har også dårlig samvittighed i forhold til hans psykotiske og krigskadede bror Gabe, som han har hugget hans krigserstatning fra, for at financiere sit eget hus.

"Fences" er baseret på August Wilson's skuespil af samme navn. Stykket havde første gang premiere på Broadway i 1991, og i 2009, blev det spillet igen med Denzel Washington i hovedrollen. Denzel Washington har instrueret filmen, og har et fantastisk cast omkring sig. Ikke mindst Volia Davis i rollen some Rose, der opdrager Cory, og stille finder sig i Troy's evige beklagelser.

Hele ensemblet med Stephen Henderson, Jovan Adepo, Russell Hornsby, Mykelti Williamson, Saniyya Sidney og Christopher Mele er fantastiske og leverer nogle solide præstationer, ikke mindst Denzel Washington og Viola Davis i de to altdominerende roller.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Filmen har tilsyneladende ikke fundet vej til de danske biografer. Det er synd, for det er en god solid film. Det er ærgeligt, at film som "Fences" ikke finder vej til de danske biograflærreder, for der er brug for solide dramer som "Fences", og ikke altid film, der bare handler om mord, vold og modbydeligheder.

Den danske filmfotograf Charlotte Bruus Christensen ("Kvinden in Toget" & "Far from the Madding Crowd") har fotograferet "Fences" i 2.39:1 med Panavision's kamerarer på 35mm film og Panaviion's C-serie anamorphotiske objektiver. Meget fine billeder på BluRayen.


BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:

• Expanding the audience: from stage to screen
• Building fences: Denzel Washington
• The company of fences
• Playing the part: Rose Maxson
• August Wilson’s hill district

Academy Awards, USA 2017
Won
• Best Performance by an Actress in a Supporting Role Viola Davis
Nominated
• Best Motion Picture of the Year
• Best Performance by an Actor in a Leading Role: Denzel Washington
• Best Adapted Screenplay August Wilson (Posthumous nomination. Wilson completed the screenplay before his death in 2005.)
 
 
Dansk titel: Fences
Original titel:
Fences
Biografpremiere:
 -
Bluray premiere:
04.05.2017
Spilletid: 139 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
 Dolby 7.1
Filmselskab: Paramount Pictures
 
Med: Denzel Washington, Viola Davis, Stephen Henderson, Jovan Adepo, Russell Hornsby, Mykelti Williamson, Saniyya Sidney, Christopher Mele

Directed by; Denzel Washington
Screenplay by: August Wilson (based upon his play "Fences")
Music by Marcelo Zarvos
Cinematography by Charlotte Bruus Christensen
Film Editing by Hughes Winborne
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06