HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Enough Said
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 23.11.2014
Udlånt af 20th Century Fox

Julia Louis-Dreyfus spiller en fraskilt kvinde, der pludselig opdager, at hun bliver fodret med meget negative oplysninger om den mand, hun er ved at blive forelsket i i Nicole Holofceners veldrejede romantiske komedie ’Enough Said’. Massøren Eva (Julia Louis-Dreyfus) nærmer sig de 50 år, er relativt lykkeligt skilt og enlig mor til datteren Ellen, der er på vej til at flyve fra reden for at tage på college. Eva forsøger at komme overens med den forestående ensomhed med strikketøj, flade sandaler og gode råd fra sin psykiaterveninde, men da hun til en fest møder den bamserunde Albert (James Gandolfini) indser hun, at livet måske har endnu mere at byde på. Albert er også fraskilt og har en datter på Ellens alder, og de to kommer fantastisk ud af det med hinanden. Men Evas nye veninde og klient Marianne (Catherine Keener), der er en stilfuld, uforståelig digter, og hvis lækre bohemetilværelse, den lidt mere klodsede Eva nyder at spejle sig i, begynder intetanende at slå skår i lykken. Og pludselig er Eva, der er ude af stand til at stoppe informationsbombardementet, en kvinde, der ved for meget.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


Enough Said web

camerafilm.dk

Wiki

 

Min Vurdering

 


5 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af 20th Century Fox

"Enough Said"
er et lille mesterværk for den voksne biografgænger. I disse tider hvor de fleset film handler om superhelte er det rart at se en vedkommend eamerikansk film om voksne mennesker, der har mødt lidt modstand i livet, i form af skilsmisser og skuffelser. Jeg er sikker på, at en fransk film om samme emne ville have været med mørk. Men det er nu enghang den amerikanske måde at tackle problmer på - enten ved at skyde modtstanderen, eller også at snakke forsigtigt om de store problemer i livet, og så slutte filmen af med et smil.

James Gandolfini og Julia Louis-Dreyfus har de bærende roller som to fraskilte mennesker, der falder for hinanden midt i livet. Begge med store jævnalderne børn og forliste  ægteskaber og bag sig er de begge lidt ensomme og savner kærligheden. De kaster sig kun modvilligt ud i forelskelsen for at se om det kan bære. James Gandolfini - der døde i Rom i 2013 - spiller rollen som Albert særdeles overbevisende. Han ligner en, der spiller sig selv. Det er meget troværdigt.

Julia Louis-Dreyfus spiller ligeleds meget troværdigt rollensom Eva, der er massør. Eva møder Alert til en fest, og Marianna, der har været gift med Albert. Bilder sig selv ind, at hun egentlig ikke er på udkik efter en ny mand. Hun bliver alligevel tiltrukket af Alberts charme. Hun er tidligere gift fra Peter, og har været fraskilt i 10 år. Det piner hende, at Peter hurtigt blev gift igen, og at det går fint i hans nye ægteskab. Det antyder, at huni høj grad var medvirkende til at bruddet.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Ved et tilfælder danner Eva et nyt venskabmed Alberts tildligere kone Marianne, der brokker sig gevaldigt over hendes tidlige mand, som Eva nu dater. Det kommer der flere sjove og rørende scener ud af, hvor man sidder med et smil på læben. Det handler om at acceptere hinanden som vi er, og ikke prøve at lave om på partneren. Selv om man har hår i ørene og måske føler sig lidt halvgammel, kan man stadig være sexy, når man prøver sig forsigtigt frem med ny kærlighed. Det er en meget smukt fotograferet film (af mexikaneren
Xavier Grobet) i widescreen og flotte farver.

"Enough Said" er dedikeret til James Gandolfini og er supergod underholdning til den modne filmentusiast og kan varmt anbefales.

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:
 
BD ekstra materiale
• Second Takes (seriøse, sjove og slettede scener).
• Promotional Featurettes: Cast, Story, Meet Eva and Albert, Nicole Holofcener & Julia
 
 
Dansk titel: Enough Said
Original titel:
Enough Said
Biografpremiere:
 26.06.2014
Bluray premiere:
30.10.2014
Spilletid: 93 min
Filmformat:
1,85:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
Hovedroller: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener, Tracey Fairaway, Tavi Gevinson, Eve Hewson, Toni Collette, Ben Falcone
Klip:
Robert Frazen
Kamera: Xavier Pérez Grobet
Originalmusik: Marcelo Zarvos
Producere: Stefanie Azpiazu og Anthony Bregman
Manuskript: Nicole Holofcener
Instruktion: Nicole Holofcener
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06