HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Eddie the Eagle
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 18.08.2016
Udlånt af 20th Century Fox

Mange vil måske huske Eddie the Eagle, der som den første britiske skihopper nogensinde deltog ved De Olympiske Lege i 1988 i Calgary, Canada og blev en verdenssensation. Ikke fordi han vandt – han blev nummer sjok – men for sit mod, sin uortodoske stil, sit optimistiske væsen og sin insisteren på aldrig nogensinde at give op. Den hjertevarme komedie Eddie the Eagle fortæller historien om denne legendariske olympiske deltager. Lige siden Michael ”Eddie” Edwards (Taron Egerton) var dreng, har han kun haft en drøm. At deltage i De Olympiske Lege. Og selvom ambitionen er prisværdig, er det op ad bakke for Eddie. Han er mildt sagt ikke noget stort atletisk talent, og hans øjne kræver stærke briller, ligesom hans ene ben i barndommen krævede en skinne.

Men Eddie går ikke op i den slags detaljer. Da sommer-legene viser sig ikke at være en mulighed, rykker han bare videre til at drømme om vinter-legene. Og det lykkedes ham faktisk at blive en del af det britiske alpine ski-hold, som han imidlertid bliver smidt ud fra lige op til vinter-OL i 1984.

Eddie beslutter sig derefter for at forsøge sig med skihop, så han kan komme med til OL i Calgary fire år senere, og han drager – på sin mors støttende opfordring og meget mod sin fars vilje – uden træner eller økonomisk støtte til skihop-træningsområdet Garmisch i Tyskland. Her er der ingen, der kan tage den uerfarne brite seriøst, heller ikke den fordrukne og fallerede skihopstjerne Bronson Peary (Hugh Jackman). Men Eddie lader sig ikke slå ud, hvilket alligevel imponerer Bronson, der til sidst indvilliger i at træne Eddie frem mod De Olympiske Lege. Sammen begynder de to outsidere en kamp mod etablissementet og alle de mennesker, der stiller sig i vejen for Eddies drøm om – endelig – at konkurrere ved De Olympiske Lege.

Eddie the Eagle er produceret af holdet bag Kingsman: The Secret Service, hvor nu 26-årige Taron Egerton havde sit helt store gennembrud i hovedrollen som den utilpassede Eggsy.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


5 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af 20th Century Fox

"Eddie the Eagle" instrueret af Matthew Vaughn med Taron Egerton i den dominerende hovedrolle udgives på Bluray den 11. august 2016.

Eddie Edwards (Taron Egerton) er den viljefaste brite som har gjort dig fast besluttet om at deltage i OL, og vil gøre det til sit mål om så hele verden er imod ham.

Taron Egerton, bedre kendt for sin rolle som Egsy fra Kingsman, spiller den kejtede skihopper Eddie Edwards i filmen Eddie the Eagle, som er en vaskeægte underdog historie. Egerton fanger allerede fra første scene alles opmærksomhed med det store underbid og tykke briller, der er fuldstændig modsat til hans tidligere roller i Kingsman (2014) og Legend (2015) med håret smurt tilbage og de flotte jakkesæts. Egerton viser hurtigt at han ikke er en sterotypisk skuespiller som Eddie Edwards og frembringer både autenticitet og engagement.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Eddie møder fra starten sin mors kærlige og uendelige støtte og faderens opgivende attitude, men modstanderen fra faderens side har meget svært ved at bremse sønnens brændende drøm. Det vises gang på gang at enhver forhindring eller modstand ikke bremser Eddies ønske om at deltage.

Efter ankomsten til Tyskland børster Eddie fornærmelserne af sig, mens han lever blandt skisportens proffer. Under sin træning – og utallige styrt – møder han den tidligere mester Bronson Peary (Hugh Jackman) som verdenen desværre har glemt. Efter masser af styrt og ulykker, og et lille skvat engelsk charme, siger Peary ja til at træne Eddie til OL.

Filmen er baseret på de virkelige hændelser tilbage i 1988, uden at putte alt for mange andre Hollywood detaljer med på vognen. Karaktererne er helt nede på jorden, når de altså ikke hopper fra skiløjperne, hvilket giver publikummerne mulighed for at slappe af og nyde filmen på et roligt og humoristisk niveau. Filmen viser også at ikke alle film behøver et nytteløst romantisk forhold, hvilket i den grad gør filmen bedre at man ikke skal sidde og følge med i.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Egerton og Jackmans samarbejde er så sandelig fornøjeligt at være vidne til. Jeg håber vi får lov til at se flere film med de to i hovedrollerne i fremtiden.

Musikken er med til at danne en rigtig skøn 80’er stemning. Det er syntetisk, det er catchy, og man ser pludselig sig selv i neon flyverdragter og højt hår når man er færdig med filmen.

Ekstra materiale

• Let the Game Begin: Soaring with Eddie the Eagle
• All or Nothing: The Hero’s Heart
• An Unlikely Friendship: Eddie and Peary
• Attitude is Altitude: Filming the Ski Jumps
• Gallery

Ekstramaterialet består af en fin kombination af interviews med hovedrollerne, instruktøren og selve Eddie the Eagle selv, og bag scenerne på settet. Det er ikke meget andet end et mindre times tid med bonusmateriale. Meget fint mængde til en to-timers feel-good film.

Eddie The Eagle er i den grad en hjertevarm feel-good film som er blevet leveret i allerfineste stil. Man får hurtigt fornemmelsen af at man vil få noget godt for pengene, med Taron Egerton og Hugh Jackman i hovedrollerne og Matthew Vaughn ved roret.
 
 
Dansk titel: Eddie the Eagle
Original titel:
 Eddie the Eagle
Biografpremiere:
 31.03.2016
Bluray premiere:
11.08.2016
Spilletid: 106 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
Cast: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Keith Allen, Jo Hartley, Tim McInnerny, Jim Broadbent, Edvin Endre
Instruktør: Dexter Fletcher
Manuskript: Sean Macaulay & Simon Kelton
Historie: Simon Kelton
Producere: Matthew Vaughn, Adam Bohlin, David Reid, Rupert Maconick & Valerie Van Galder
Fotograf: George Richmond
Musik: Matthew Margeson
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06