HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Sådan Træner du din Drage 2
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 05.11.2014
Udlånt af 20th Century Fox

Fra DreamWorks Animation, studiet der gav dig SHREK, KUNG FU PANDA og THE CROODS, kommer nu den med spænding ventede fortsættelse til den Oscar-nominerede SÅDAN TRÆNER DU DIN DRAGE, baseret på børnebogsserien af Cressida Cowell. Der er gået fem år siden den heltemodige unge viking Hikke blev venner med en tilskadekommet drage, og fra da af ændrede måden Berserkøs beboere lever med ild-spyderne. Nu lever vikinger og drager side om side i fred på den fantastiske ø, som de ild-spydende væsner har transformeret til et drage paradis.

Men når voksenlivets ansvarspligter ulmer i horisonten, sigter Hikke og hans trofaste drage Tandløs mod skyerne i deres søgen efter svar. Hikke får dog meget mere end han har turdet håbe på, da han opdager, at en mystisk drageridder i virkeligheden er hans for længst forsvundne mor Valka, og at freden imellem drager og vikinger er truet af den magtsyge Drago som får hjælp af dragefangeren Eret, søn af Eret.

Alt imens Astrid, Gorbert og vikingevennerne Snotfjæs, Fiskeben og tvillingerne Benknold og Stenknold bakker op, må Hikke og høvdingefar Havblik den Vældige arbejde sammen og beskytte dragerne, som de med tiden har lært at elske. I processen finder Hikke de svar, han har søgt efter, på måder som han aldrig har kunnet forestille sig.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


6 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Allerede ved det ikoniske Dreamworks logo og den velkendte Berk-anthem, kan man mærke nostalgien i form af gåsehud over arme og ryg. Der er gået fem år siden den sidste film og smilet over genforeningen med de elskede karaktere, er ikke til at tage fejl af. Hiccup (Jay Baruchel) kaster os ud i en genforeningen med Astrid (America Ferrera), Fishlegs (Christopher Mintz-Plasse), Snotlout (Jonah Hill), og tvillingerne Ruffnut (Kristen Wiig) og Tuffnuff (T.J. Miller) i et intenst drageræs på Berk.

Der bliver også introduceret nye karaktere, som dragefangeren Eret søn af Eret (Kit Harington) og til alles overraskelse, Hiccups mor, Valka (Cate Blanchett) der har været væk i 20 år. Der flere gange i filmen hvor jeg bare glemmer, at det her er en animeret film. Grafikken er så HD skarp, som det kan blive, og det er længe siden jeg har set noget så flot lavet! Udover det virker de animeret figurer ekstremt ægte og livlige som var det virkelige mennesker, med masser af dybde og personlighed, og jeg kunne blive ved. Filmen er simpelthen en milepæl indenfor Dreamworks mange film!

Den første How To Train Your Dragon film havde et tydeligt statement, om hvad det vil sige at nå en hvis alder og finde sig selv, og modtage sin families accept og respekt, samt vigtigheden i at finde en ven. Fortsættelsen på How To Train Your Dragon fortæller om den visionære viking: Hiccup, der bragte drager og vikinger sammen, der i summa summarum, forstår hvad det vil sige at vokse op og blive til den mand han er skæbnebestemt til at blive, og lægge den finurlige teenager på hylden.

How To Train Your Dragon og How To Train Your Dragon 2 har meget tydelige paralleller mellem hinanden, hvilket giver en endnu bedre kvalitet til filmen. Jeg har forelsket mig i figurerne vi nyder gensyn med fra vi så i den første film. Personlighederne er blevet dybere og har udviklet sig alle sammen og man forelsker sig igen i de stædige og sassy attituder. Visual effects er detaljeret og filmens animation er så skarpt lavet, at hvis man sænker hastigheden på filmen kan man få chancen for at se alle de små detaljer som er med. Som fx enkelte hår der blæser, genspejling i øjnene, fregnerne, osv. Det er i sandhed en film i højeste kvalitet af drage og vikingmateriale!

John Powell lavede også musikken til den første film, med nok den bedste og mest episke samling af musik i høj kvalitet, og man kan kun tage hatten af, eftersom John Powell har gjort endnu et fantastisk stykke arbejde med musikken, der sætter gang i en domino-effekt af gåsehud op og ned over hele kroppen. Alle nakkehårene rejser sig under flere meget smukt komponeret numre, og kan endda sende et par tårer frem i øjenkrogen og kæmpeklumper i halsen.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Der er mange mennesker der mener at tegnefilm kun er for børn. Jeg mener at de tager fejl, for i løbet af de sidste årtier er tegnefilm, som How To Train Your Dragon, blevet fyldt med kreativitet og moral, som børn måske endnu ikke helt forstår. Det er film der følger dem igennem deres opvækst, og det vil How To Train Your Dragon også, og jeg ved at når de børn der er for små til at forstå underteksten i How To Train Your Dragon om ti år, så vil deres hjerte smelte når de genser den. How To Train Your Dragon-filmene er kommet for at blive en klassiker, for hvornår oplever vi ellers hele to film, med egen spin-off serie med drager og vikinger?

Med det sagt kan jeg meddele de fans, som mig selv, at How to Train Your Dragon 3 forventes at udkomme i 2017.

I bonus materialet bydes der på en rigtig lækker treat; nemlig det første afsnit i Dawn of the Dragon Racers. Godt nok er seriens udseende og kvalitet lavere end selve filmenes, men humoren er velbevaret og det er et must for fans, hvis man gerne vil have enkelte baggrundshistorier, eller bare et godt grin.

Derudover er der et fint kig på filmens features der entusiastisk fortælles af Hiccup og Fishlegs.

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:
 
• Sådan Træner Du Din Drage 2 in High Definition
• Dawn of the Dragon Racers All-New Adventure
• Fishlegs’ Dragon Stats
• Drago’s War Machines
• Berk’s Dragon World
• Hiccup’s Inventions in Flight
• Deleted Scenes
• Still Gallery
• World of DreamWorks Animation
 
 
Dansk titel: Sådan Træner du din Drage 2
Original titel:
How to Train Your Dragon 2
Biografpremiere:
 03.07.2014
Bluray premiere:
13.11.2014
Spilletid: 105 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
Hovedroller: Jay Baruchel, America Ferra, Kit Harington, Gerard Butler, Craig Ferguson og Cate Blanchett
Hovedroller DK: Robert Hansen, Stine Stengade, Peter Aude, Özlem Saglanmak, Sigurd Holmen Le Dous, Morten Staugaard, Niels Olsen
Instruktør:
Dean DeBlois og Chris Sanders
Manuskript:
Dean DeBlois & Cressida Cowell
Producer: Bonnie Arnold
Musik:
John Powell
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06