HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Downton Abbey, 3. Sæson
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 09.06.2013
Udlånt af Universal Pictures

Handlingen foregår på 1920-tallet i England, der er ved at bygge sig op efter krigen. I tredje sæson får vi et gensyn med alle de populære karakterer, som bor og arbejder ved godset Downton Abbey.

Crawley-familiens og tjenerstabens liv og kærligheds eskapader skildres i takt med, at romantik, ambitioner, længsel og hjertesorg indtager godset.

Da nye familiemedlemmer melder sin ankomst, og der opstår rivalisering i tjenerstaben, forstyrres freden, roen og det forudsigelige liv i Downtons øvre og nedre etager. I den kaotiske efterkrigstid er ingen ting sikkert, og da en bølge af økonomiske problemer skyller ind over landet, må Crawley-familien kæmpe for at beholde hjemmet, de elsker.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:

Downton Abbey

Downton Abbey Facebook

Downton Abbey Wiki
 

Maria's Anmeldelse

 


Downton Abbey sæson 3 er en fantastisk serie for alle der elsker engelsk drama og perioden 1910-1920’erne. Skandale, forandring, krig, fødsel, ægteskab, glæde og sorg er en flot og god blanding for denne serie og burde ses med det samme! 6 ud af 6!
 
 
Udlånt af Universal Pictures

Lord Grantham (Hugh Bonneville), Lady Grantham (Maggie Smith) er tilbage i en fantastisk flot sæson, der skaber latter, tårer og en god historie.

Downton er gået fallit og danner baggrunds historie for sæsonen, indtil Matthew Crawley (Dan Stevens) pludselig arver penge og starter sit partnerskab sammen med Lord Grantham. Som tilhænger til serien Downton Abbey holder man af karaktererne og kender dem og man griner og græder med dem. Lady Grantham (Maggie Smith) er ved at blive ældre og sjovere at hører på. Man sidder med en herlig og lettet fornemmelse når man i første afsnit endelig ser Matthew og Mary bliver gift og man kan kun udråbe: YES! ENDELIG! Men på den gode måde. Og da det endelig er Lady Ediths (Laura Carmichael) tur til at gå tur op af kirkegulvet og bliver brændt af den (meget) ældre mand hun elsker er det nok første gang i hele serien man sidder og bliver forskrækket over hvor ondt man har af hende.
 
 
Udlånt af Universal Pictures

Der er stadig gang i rygterne downstairs og små planer og der kæmpes diskret, ligesom i de forrige sæsoner. En fed effekt ved selskabsscenerne er blandt andet når klippene skifter mellem upstairs og downstairs – alting ser roligt ud og går langsomt upstairs, mens der er stress i køkkenet og alting er chup-chup, og et par enkelte bemærkninger fra mrs. Patmore (Lesley Nicole). John Lunn’s musik gør de mange følelser i serien stærkere med sin smukke og intime musik type, og til tider kryber en god omgang gåsehud over ryggen.

Downton Abbey er blevet filmet fantastisk flot og skarpt, detaljerne på de flotte sammensyet tøj (Caroline McCall) kan ses og gør hele serien meget autentisk og passer perfekt indtil Highclere Castle der spiller selve Downton Abbey. Alle skuespillere gør et eminent stykke arbejde.
Bonusmaterialet består primært af interviews der er klippet sammen og klips samt kommentarer fra settet.
 
 
Udlånt af Universal Pictures

Ekstramateriale:
• Downton Abbey in 1920 (16:44)
• The men of Downton Abbey (8:42)
• The wedding of Lady Mary (12:33)
• The wedding of Lady Edith (15:26)
• Shirley MacLaine at Downton Abbey (8:47)
• Behind the scenes: The cricket match (6:30)
 
 
Original titel: Downton Abbey 
Bluray premiere:
28.05.2013
Spilletid: 48 - 65min pr afsnit
Filmformat:
16:9  / 1.78:1
Lydformat:
  5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures
Hovedroller: Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Phyllis Logan, Siobhan Finneran, Hugh Bonneville, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Jessica Brown-Findlay, Laura Carmichael, Jim Carter, Joanne Froggatt, Sophie McShera, Lesley Nicol, Rob James-Collier
Instruktør: Instruktør: Brian Percival (2 afsnit), Andy Goddard (2 afsnit), Jeremy Webb (2 afsnit), David Evans (2 afsnit)
Idé:
Julian Fellowes
Musik: John Lunn
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06