HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Disaster Artist
hauerslev.
com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 14.07.2018
Udlånt af Warner Brothers

"The Disaster Artist" instrueret af James Franco med Dave Franco, James Franco og Seth Rogen i de dominerende hovedroller udgives på Bluray den 21. juni 2018. The Disaster Artist handler om produktionen af den kultagtige independentfilm The Room (omtalt som den største af alle dårlige film gennem tiden). Instruktøren og skuespilleren James Franco fortæller den autentiske historie om den ambitiøse og berygtede Hollywood outsider og -filmskaber, Tommy Wiseau, der af egen lomme financierede filmen The Room i 2003. The Disaster Artist er en hyldest til venskab, kreativitet og drømme, der forfølges mod alle umulige odds. Alt kan lade sig gøre med lidt viljestyrke, og penge på lommen

Instruktør James Franco, har forvandlet denne tragi-komiske men sande historie, om den håbefulde filmskaber og excentriske Hollywood-outsider Tommy Wiseau, til en film om venskab, kunstnerisk udtryk og drømme der blev forfulgt trods uovervindelige odds. Baseret på Greg Sesteros bestsellerroman om, Tommys kult-klassiker The Room ("The Greatest Bad Movie Ever") er The Disaster Artist en vanvittig morsom påmindelse om, at der er mere end én vej til, at blive en legende - og ingen grænser for, hvad du kan opnå, når du absolut ingen idé har om, hvad du laver.

Spilletid: 103 min
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:
 

"Hollywood reject us, we do it all alone"

 
Udlånt af Warner Brothers

Jeg har ikke set "The Room" af Tommy Wiseau fra 2003, men jeg var meget nysgerrig for at se "The Disaster Artist", der netop handler om omstændighederne omkring produktionen af "The Room". Jeg syntes film-om-film er mægtigt interessante at se fordi de giver (ofte) et spændende indblik i hvordan dramet foregår bag kameraet og i kulisserne. Der er lavet mange film af den slags. Robert Altman's "The Player" fra 1992 er formidabel, lige så er komedien "Bowfinger" fra 1999. "Postcards from The Edge", og "Get Shorty" handler også om filmproduktion, og er baseret på virkelige hændelser i filmindustrien.

Anyway, "The Disaster Artist" fortæller den utrolige historie om den mystiske Tommy Wisou, og hans ambition om at lave film i Hollywood - uden ret meget talent, andet en en utrættelig vilje. Han allierer sig med den unge Greg, som han møder under en improvisationsteateropstilling i San Francisco - de mangler begge talent, men det forhindrer dem ikke i at tage til Los Angels, for at være med i nogle film. Hvad de ikke har af talen opvejes fint med deres virketrang for at realisere drømmene.

I flotte CinemaScope billeder fortæller "The Disaster Artist" om deres venskab og udfordringer. Det går ikke alt for godt i Los Angeles, da ingen vil ansætte dem. Filmen føles en anelse lang den første halve time, men så tager handlingen fart 35 minutter inde i filmen, hvor de to gæve venner beslutter sig for at lave deres egen film, når der nu ikke er nogen andre, der vil hyre dem. Det bliver starten på en perlerække meget morsomme scener, der får smilet frem. Rollerne er mest besat af forholdsvis ukendt talent, måske med undtagelse af hovedrollen som Tommy Wisou i skikkelse af James Franco, der er en særdeles aktiv herre. I nogel biroller, eller nærmere cameo roller ses bl.a. Melanie Griffith, Zac Efron og Sharon Stone.
 
 
Udlånt af Warner Brothers

BluRay extra materiale:

"Oh, Hi Mark: Making a Disaster": Ca 12 minutter. Beskriver hurtigt og præcist produktionen, med kommentarer fra hovedrolleindehaverne, og de udfordringer, der var under optagelserne. 

• "Directing a disaster": Ca 7 minutter, handler om James Franco's rolle som instruktør af The Disaster Artist. En inkluderende instruktør siger kollegaerne. Lidt overfladisk portræt af opgaven med at lave filmen syntes jeg.

"Just a guy leaning on a wall: Getting to know Tommy": Ca 7 minutter, handler om selveste Tommy Wisou. Han er ikke den store fortæller om sig eget liv, og rører nærmest kun antydningsvist ved emner som f.eks financiering af The Room. Det er en mystisk person, som blot har haft penge nok, til at lave sin egen film, og dermed blive accepteret af Hollywood. 

"Feature commentary". Med James Franco (Instruktør og rollen som Tommy), Dave Franco, Tommy Wiseau, Greg Sestero, Scott Neustadter (manuskriptforfatter) og Michael H. Weber (manuskriptforfatter).

"The Disaster Artist" er vældig underholdende og meget seværdig, og jeg skal ihvertfald finde "The Room" frem, og se den ved lejlighed.
 
 

Thomas' Anmeldelse

 


5 DP70 maskiner ud af 6
 
 

 
 
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:06