HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Darkest Minds
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 05.01.2019
Udlånt af 20th Century Fox

"The Darkest Minds" instrueret af Jennifer Yuh Nelson, udgives på Bluray den 10. december 2018.

Verden støder på en pludselig sygdom der påvirker de unge mennesker, fra børne-alderen til teenagealderen, uden at påvirke de voksne. De 2% der overlever sygdommen udvikler superkræfter, bliver efter ordre på staten sat i lejre for at håndtere den trussel de kan udgøre. Der er flere kategorier, hvor de blå udvikler telekinesis, de grønne får en udvidet intelligens, de gule kan kontrollere elektricitet, de røde kontrollerer pyroteknik og orange er de mest farlige da de har evnen til at påvirke en anden persons tanker og vilje.

Ruby (Amandla Stenberg) bliver ramt af den mystiske sygdom og overlever som en lille pige, hun er en del af den orange kategori og for at overleve må hun manipulere lejren til at tro hun er grøn. Hun vokser op og formår at stikke af fra lejre, hvorefter hun møder Liam, Chubs og Zu, tre andre der også er på flugt og gerne vil leve i fred, ligesom Ruby.

Der er en mindre variation i castet, men at have to afro-amerikanske skuespillere i hovedrollerne, og der er mere eller mindre hold i historien om det dystopiske sygdomsramte USA, men det er så også der grænsen går. The Darkest Mind er ikke fængende, man sidder ikke og bliver tryllebundet eller fascineret af historien, men mere forvirret da filmen ikke er særlig god til at levere svar på nogle af de spørgsmål som man sidder med. Derudover virker historien i sig selv ikke speciel, den er allerede alt for cliche de første minutter hvor Ruby opdager hun er en af de overlevende. Med det samme føles det som om man har sat Divergent på. Og derefter føles det som om man ser Maze Runner når Ruby stikker af og flygter til campen sammen med Liam, Chubs og Zu. De finder campen for de unge med specielle kræfter, og møder Clancy, endnu en kategori orange, ligesom Ruby.

Filmen bruger så meget energi på at prøve at vise empati med Ruby fordi hun er orange, fordi hun ikke er voldelig eller ønsker at bruge sine kræfter på ondt, og alligevel bruger filmen derfor meget tid på at gøre kategori orange er vild farlig. Når vi så endelig møder Clancy, den anden kendte kategori orange, ved man med det samme, at selvom han skal lære Ruby at kontrollere sine kræfter, så vil han ende med faktisk at være ond. Forsøget på at skabe en gråzone af ondskab ender ærgerligt nok i dårlig screenwriting.

Filmens musik er skrevet Benjamin Wallfisch, der tidligere har lavet musik til den nye Blade Runner, IT, Hidden Figures, filmen der virkelig har brændt igennem, med lækker lyd og givet enten kuldegysninger eller en fed fornemmelse af stemningen af filmen, men desværre brager Wallfisch ikke igennem med The Dark Mind.

Med det sagt er jeg nødt til at komplimentere filmens cinematografi. Filmen er flot opsat, det virker oprigtig og deler alligevel en form for troværdig æstetik for scenen og de billeder der bliver vist igennem filmens ene time og 44 minutters varighed.

Bonus materiale
- Remember - A Look Beyond Ruby and Liam’s Kiss (Original Animatic)
- Gag Reel
- Jennifer Yuh Nelson: Heroine at the Helm
- Character Profiles
- Storyboard-To-Screen Comparison
- Feature Commentary

Efter man har set filmen har man bare lyst til at slukke for filmen, og sige “det var det”, derfor ville det være dejligt hvis bonus materialet kunne hæve standarden filmen har sat. Men desværre, så løftes pulsen ikke fra den dvaletilstand man er endt i.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Konklusion

 


1 DP70 maskine ud af 6.


The Dark Mind er kedelig, og op til flere gange har man mere lyst til at slukke og sætte en anden dystopisk film på som har bedre dialog og karakter-kontakt. Den er for afhængig af dens efterfølgere og ikke stabil nok. Filmen virker for meget som et copy-paste af andre succesrige filmatiseret bøger af samme genre.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:05