HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Bogtyven
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 03.08.2014
Udlånt af Paramount Pictures

Kom ud på en fantastisk rejse med Bogtyven d. 29. juli 2014. Filmen, som er baseret på den internationale bestseller af samme navn, fortæller en helt ekstraordinær historie.

Liesel bliver sendt i familiepleje i Tyskland under Anden Verdenskrig, da hendes mor kan ikke længere kan tage sig af hende. Hun medbringer én enkelt bog med til sin nye adoptivfamilie samtidig med hun begynder at samle på de bøger, hun finder.

Men Liesel kan hverken læse eller skrive, det opdager hendes nye far og hjælper hende med at lære det. Da parret adoptere Max, en jøde på flugt fra Hitlers hæ, bliver han og Liesel venner. Hun og Max skaber en unique og magisk verden, der inspirerer dem alle. Via fantasien flygter de to venner ind i en drømmeverden - væk fra alt det, der sker omkring dem.

Den fantastiske og anmelderroste film, Bogtyven, er instrueret af Brian Percival.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


4 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af Paramount Pictures

The Book Thief er baseret på Mark Zuksak bestseller, om pigen Liesel Meminger (Sophie Nélisse), der kommer i pleje hos den hjertevarme Hans Hubermann (Geoffrey Rush) og hans tordensky af en kone (Emily Watson). Filmen starter i en meget trykket stemning som Liesel ikke helt forstår. Historien ses fra Liesel synsvinkel, der tager plads under 2. Verdenskrig. Perspektivet giver et godt eksempel på hvordan både forældre og børn har opført sig. Sophie Nélisse præsterer en fantastisk og nysgerrige Liesel, der stiller spørgsmål i det Nazistiske samfund, og langsomt lærer at forstå hvordan man må gøre hvad som helst, for at undgå nazisternes kolde hånd rode i kælderene, og hvor vigtigt det er at kunne holde på hemmeligheder.

Liesel’s forhold til hendes stedfar (Geoffrey Rush) er hjertevarmt og man mærker hurtigt, at deres forhold er et af de vigtigste, i hele filmen. Han lærer hende at skrive og læse nede i kælderen og selvom Hubermann familien ikke har meget, kan man mærke, at Hans gør sit bedste for at holde Liesels humør oppe, selv når Frau Hubermann (Emily Watson) er en buldrende tordensky. Efter jøden Max (Ben Schnetzer) søger om hjælp fra Hans Hubermann, kan man ikke andet end sidde med et inderligt håb om, at han ikke bliver opdaget, af nazister eller stikkere i byen. Det risikable venskab, der dannes mellem Liesel og Max er skæbnesvangert, og man tager hele tiden sig selv i at holde vejret. Har man, som undertegnet ikke læst bogen, er der visse ting som er uklare. Hvad er Frau Hubermann’s baggrund, hvorfor er hun altid så vred? Hvad bliver Max så syg af? Det bliver der ikke givet et klart svar på.

Men under 2. Verdenskrig og Hitlers diktatur er der ingen garanti for, at venskaber kan holde for evigt og fra Liesels perspektiv bliver dem hun holder kær, revet væk fra hende pga. krigen, og langsomt kan man mærke de krigstorne, der langsomt rammer en i hjertet.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Michael Petroni og Mark Zusak har skabt et manuskript til de engelske, tyske og canadiske skuespillere, der er med til at gøre filmen autentisk. Visse ord siges kun på tysk, ligesom sangene og taler i filmen, og replikkerne leveres af skuespillerne på engelsk med (dog gebrokkent) tysk accent. John Williams (Indiana Jones-sagaen, Harry Potter og War Horse) har komponeret et herligt soundtrack til The Book Thief. Det er hans helt særlige præg, og man kan kende de klare toner med det samme lige så snart musikken starter. Musikken er bevægende og giver op til flere gange klumper i halsen, fordi musikken i sig selv er helt eminent komponeret. Og under de to timer filmen er i gang, er der konstant flotte fotograferinger i flot kvalitet.

Brian Percival (Downton Abbey) har instrueret en flot og hjertevarm, samt hjerteskærende historie om pigen Liesel, der stjæler bøger for at holde sin ven i live. Det er hendes egen fortælling, om hendes liv hos familien Hubermann, og vennen Rudy, der med sit citrongule hår, dør i hendes arme under Hitlers styrer i Tyskland. Trods de tårer, der med garanti vil trille ned ad kinderne, er The Book Thief en vel instrueret film der må opleves.

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:

• BD samt DVD: Deleted scenes
• BD: A Hidden Truth: Bringing The Book Thief to Life
 
 
Dansk titel: Bogtyven
Original titel:
The Book Thief
Biografpremiere:
 __.__.2014
Bluray premiere:
29.07.2014
Spilletid: 131 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures
Hovedroller: Geoffrey Rush, Emily Watson & Sophie Néslisse
Instruktør:
Brian Percival
Oprindelige Ide:
Michael Petroin og Mark Zusak (forfatter til bogen)
Musik:John Williams
 
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:05