HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Accountant
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Thomas Hauerslev Dato: 26.03.2017
Udlånt af Warner Brothers

Christian Wolff er en velfungerende autist med større forståelse og hengivenhed for matematik og tal end andre mennesker. Han arbejder som freelancebogholder på et uskyldigt udseende regnskabskontor i en søvnig lille by, hvor han fører regnskaberne for nogle af verdens farligste forbryderorganisationer. Men da det amerikanske finansministeriums specialafdeling imod økonomisk kriminalitet og hvidvaskning af penge, ledet af Ray King, begynder at komme på sporet af hans arbejde, tvinges Christian til at tage en lovlig kunde. Valget falder på et højteknologisk robotudviklingsfirma, hvor regnskabsmedarbejderen, Dana, har opdaget en regnskabsfejl til millioner af dollars. Men da Christian dykker ned i regnskaberne, for at få et klarere billede af, hvad der foregår, begynder dødstallene pludselig at stige dramatisk omkring ham…

“Det er altid interessant, når mennesker har hemmeligheder og i særdeleshed når man har vurderet en person til at være sådan og sådan et menneske – og så opdage, at man har taget grueligt fejl", siger instruktøren Gavin O’Connor. ”Og det er i højeste grad tilfældet med Christian Wolff, der opfører sig som – og ligner – en typisk bogholder. Men blandt hans kunder finder vi nogle af verdens mest magtfulde forbrydere – så Christian er andet og mere end man skulle tro.”

- Og det er også én af grundene til at Ben Affleck var så vild med rollen: “Historien kan lære os alle sammen noget, for det kan være let at sætte en fyr som Christian i bås, men hold da op, hvor kan man tage fejl!”

Filmen er instrueret af Gavin O’Connor (Warrior) efter manuskript af Bill Dubuque (The Judge) og er produceret af Mark Williams (Arena).

Med på rollelisten er, foruden Ben Affleck, bl.a. Anna Kendrick (Into the Woods), J.K. Simmons (Whiplash) og Jon Bernthal (Sicario).
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


kodak.com
watertowermusic
Solomon_Grundy

Carl_Friedrich_Gauss
George_Boole
 

Min Vurdering

 


5 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af Warner Brothers

"The Accountant"
instrueret af Gavin O’Connor med Ben Affleck i den dominerende hovedrolle udgives på Bluray den 23. marts 2017.

Jeg ville ha' set "The Accountant", da den havde biografpremiere, men nåede det ikke. Jeg vidste intet om filmen i forvejen, bortset fra, at jeg kan lide Ben Affleck og de (seriøse) film han er med i, som f.eks. "Argo".

"The Accountant"
er en spændende film, som lidt mister pusten efter den første time, og ender med et lidt for stort og unødvendigt shoot-out. Er historien troværdig? Tro man på premissen i filmen? Det er en kompliceret historie, der kræver, at man ser filmen mindst to gange.

Efter første gennemsyn en fredag aften, syntes jeg ikke, at plottet hang sammen, og at der var nogle løse ender. Efter andet gennemsyn lørdag eftermiddag, og flittig læsning af detaljer om historien og efter at have set de tre kortfilm i ekstramaterialet, afslørede det nogle flere lag af historien, der var gået hen over hovedet på mig ved første gennemsyn den foregående aften.

Med flittig nottatnedskrivning under andet gennemsyn, lykkedes det mig at holde fokus i den forholdvis komplicerede historie. I det mindste så meget, at jeg kunne genfortælle plottet med en vis overbevisning. Er det så en god film, når den kræver, at man ser den to gange for at kunne følge med?

Underlægningsmusikker en skrevet af Mark Isham og er udgivet på CD (spilletid 67 min) den 7. oktober 2016 af WaterTower Records - Warner Brothers' eget selskab. Virkelig god thriller/stemningsmusik!

"The Accountant" er fotograferet i Panavision på Kodak's 35mm film, af Seamus McGarvey BSC ASC, der er Oscarnomineret flere gange. Formatet er 2,39:1, og det ser fantastisk ud. De brede billeder bruges flot hele vejen igennem filmen. Hele billedfeltet udnyttes til sit yderste til at fortælle den intense historie.
 
 
Udlånt af Warner Brothers

Lydsiden er overvældende, med masser af lyd på frontkanalerne, der bevæger sig fra side til side, og ikke i mindst i effektkanalerne er der godt skrald i højttalerne. Særligt den rigtigt dybe ende af lydspektret er der kælet for. Det er lige før man ryger ud af sofaen, når man ser filmen i et særdeles passende lydniveau.

Filmens undertekster er fejlfrie, og det er en fryd, at læse Jesper Buhl's oversættelse, og ikke mindst at nyde nye ord som f.eks. "Snotskovl". Andre selskaber bruger oftere og oftere noget der ligner Google translate, når film skal undertekstes til dansk, og det giver gang på gang utilsigtede og meningsforstyrende oversættelsesfejl. Det er rent ud sagt pinligt, når der ikke læses korrektur. Men ikke i "The Accountant", der er det bare i orden.

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg, men der er følgende bonusmateriale, tre film i den lidt korte ende om produktionen af "The Accountant"
 
• Inside The Man (10 min)
• Behavioural Science (8 min)
• The Accountant in Action (7 min)

"Hvis man ikke rigtigt lægger mærke til alle de ting, der skal til, for at den hænger sammen, så kan den ikke være rigtigt velfortalt" siger en klog kone. Men alligevel..."The Accountant", er en kompliceret film, der ikke umiddelbart er nem at følge med i og som stiller krav til publikum. Hvis man har tid og lyst, så se den et par gange, så åbner historien sig. Ingen af rollerne i "The Accountant" er som de ser ud til. Alle har flere sider, og det afsløres i løbet af filmen, men jeg skulle læse om filmen først, for at se det. Fotograferingen, musikken og lydsiden er til et rent 12-tal og billedet på BluRayen står klokkeklart. Fedt, at der stadig udgives BluRay i Danmark. Tak til Warner Brothers.
 
 
Dansk titel: The Accountant
Original titel:
The Accountant
Biografpremiere:
 20.10.2016
Bluray premiere:
23.03.2017
Spilletid: 128 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Warner Brothers
Cast: Christian Wolff (Ben Affleck), Dana Cummings (Anna Kendrick), Ray King (J.K. Simmons), Brax (Jon Bernthal), Francis Silverberg (Jeffrey Tambor), Lamar Blackburn (John Lithgow), Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robinson), Rita Blackburn (Jean Smart)
Instruktør: Gavin O’Connor
Manuskript: Bill Dubuque
Producer: Mark Williams, Lynette Howell Taylor
Fotograf: Seamus McGarvey
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 13:58:05