HJEM
Filmanmeldelser
Runabåden "Snarken"
Havet og Omegn
Interview

JERNBANER
DanLink
EMD/GM Maskiner
GM fra NOHAB
På Museet
S-tog & Bybane
Sporvogne & Busser
Jernbanefærger
Hensat og Skrottet

STATSBANERNE
DSB Driftsmateriel
EA | EG | ER | ET
MA | MR | MF | MG
MH | MT | Köf
ME | MX | MY | MZ |
MM/FS | MC | SA/SE
Dampmaskiner
Godsvognspræsentation

FREMMEDE SKINNER
IC2 | Y-Tog | Metro
Rayton's Trains
Gæster

NYHEDER
2016 | 2015 | 2014
Arkiv 1900 - 2013

BIBLIOTEK
biografmuseet.dk
in70mm.com
YouTube
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Miss Peregrins home for Peculiar Children
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria HauerslevDato: 18.02.2017
Udlånt af 20th Century Foxs

Den visionære instruktør Tim Burton står bag dette magiske eventyr, der er baseret på den populære debut-bog af Ransom Riggs med samme titel: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Vi bliver taget ud på et eventyr på en walisisk ø for at finde spændende væsner og farlige historier. Vores ungdomshelt, Jake, vil undersøge et familiemysterium, der er omgivet af alternative virkeligheder.

En helt utrolig dannelsesrejse begynder og Jake må finde ud af hvem han selv i virkeligheden er. Rejsen bliver magisk, fyldt med fare og masser af nye varme venskaber. I hans søgen finder han frem til øen Cairnholm, hvor der er en hemmelig verden af ”besynderlige børn” lever under Miss Peregrine tilsyn - Børn med overbevisende overnaturlige kræfter.

Oplev fantastiske stjerner som Eva Green, Asa Butterfield, Chris O'Dowd, Allison Janney, Rupert Everett, Terence Stamp, Ella Purnell, Judi Dench og ingen ringere end Samuel L. Jackson.

Det er muligt at købe Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children i butikkerne med alt det ekstraordinære ekstra materiale fra 16. februar 2017. Digitalt fra 2017.01.30 i HD samt SD format. Fra 2017.02.13 kan titlen lejes digtalt.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Min Vurdering

 


2 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af 20th Century Fox

"Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children" instrueret af Tim Burton med Asa Butterfield i den dominerende hovedrolle udgives på Bluray den 16. februar 2017.

Siden han var helt lille har Jake fået at vide af sin bedstefar at han var speciel og bedstefarens pludselige død sender Jake til Wales i søgen på svar om sin bedstefars morder. Jake finder det gamle børnehjem, som på mystisk vis befinder sig i et konstant tidsloop i 1943, men farer lurer og børnehjemmets beboer slår sig sammen med Jake for ikke at sidde fast i 1943.

Asa Butterfield spiller den 16-årige Jake som synes at hverdagen er lidt for triviel, men selv synes han ikke at han er noget specielt, men det er før han finder ud af at han kan noget som andre ikke kan. Han kan nemlig se de ellers usynlige monstre, Hollows, der spiser sælsomme børns øjne.

Det er svært at sige hvad der bliver gjort godt eller skidt, da Jakes rolle i sig selv virker flad og unuanceret. En personlighed som er svær spille hvis den ikke er skrevet helt rigtigt, og desværre virker det som om at rollen Jake ikke har fået særlig meget kulør udover den lille forelskelse han har på Emma.

Jeg kan ikke påstå at jeg har læst bogen, som er elsket verden over, men filmens dialog virker desværre lidt tør, hvilket er ret så trist da denne film var ventet i håb om at blive end bedre franchise end Percy Jackson-serien.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

Derimod er fotograferingen flot fanget. Hvad der i filmen er 2016 vises med meget kedelige farver, hvorimod børnehjemmet i 1943 straks vises i flotte kraftige farver, og fanger meget fint balancen mellem skræmmende og ungdoms fantasy. Derudover kan man tydeligt se på filmens fremtræden, at den er instrueret af Tim Burton, ved valg effekter til Hollows, der minder tilstrækkeligt meget om hans karakter Jack Skellington fra Nightmare Before Christmas og Creepypasta fænomenet Slenderman.

Med et tidsloop der holder børnehjemmets beboer i live for at blive bombet af tyske bombefly, kommer det til at spille en større rolle da den eneste der kan indstille loopet (Eva Green) bliver bortført af ingen anden end Samuel Jackson (The Avengers).

Musikken er skøn og passer helt perfekt til filmens historie. Alle karaktere har deres egen lille melodi. Det giver de karaktere, vi gerne vil kende lidt bedre, noget mere personlighed.
 
 
Udlånt af 20th Century Fox

I butikkerne kan du finde Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children i hele fire forskellige versioner fyldt med ekstra materiale.
BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:

• Map of Days: Miss Peregrine’s Home/Blackpool Tower
• Hollows and Ex-Hollows
• The Peculiars
• The Peculiar Story
• Florence + The Machine Music Video
• Gallery

Alt det man ikke får at vide i filmen om børnehjemmets beboer, får man at vide her i bonusmaterialet. Filmholdets skuespillere og producere fortæller meget rosende og hvor fantastisk det har været at arbejde på denne film, sammen med bogens forfatter Ransom Riggs.

Konklusion

Jeg havde glædet mig meget til at skulle se Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, men jeg må indrømme at jeg blev en kende skuffet. Eva Green virker ærlig talt som en af de eneste der virker interessant, taget i betragtning af at filmens sælsomme sjæle ikke får den mængde opmærksomhed de egentlig fortjener. Som trofast fan af enhver fanbase er det ofte en fantastisk nyhed at ens elskede bøger er så populære at de bliver filmatiseret, men de sidste par år er mange elskede bøger ikke blevet respekteret i overførelsen fra bog til film, og desværre er det også det der er sket med denne film. Der er masser af baggrundsinfo som ikke bliver delt med os der ikke har læst bøgerne, eller ikke er blevet tydeligt gjort nok.

2 ud af 6
 
 
Dansk titel: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Original titel:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Biografpremiere:
 29.09.2016
Bluray premiere:
16.02.2017
Spilletid: 127 min
Filmformat:
1,85:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
20th Century Fox
Cast: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Rupert Everett, Terence Stamp
Director: Tim Burton
Writers: Jane Goldman
Music by: Michael Higham & Matthew Margeson
Cinematography by: Bruno Delbonnel
Editing by: Chris Lebenzon
  
 
  
Gå: tilbage - op
Opdateret lørdag, 18 februar 2017 06:51:11